West Ham: álsérülés miatt repülhet a klub az FA-kupából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 17:37
null
A „sérült” Sakho a gólját ünnepli a Bristol City elleni kupameccsen (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított az angol West Ham United csapata ellen, miután a WHU szenegáli csatára, Diafra Sakho sérültet jelentett az Afrikai Nemzetek Kupájára, hogy aztán győztes gólt szerezzen klubja színeiben az FA-kupában.

A FIFA szabályzata szerint ha egy játékos alkalmas klubjában a bevetésre, köteles elutazni tétmérkőzésre válogatottjához. A nemzetközi szövetség azt gyanítja, hogy Sakho sérülése nem akadályozta volna meg a csatárt abban, hogy válogatottja rendelkezésére álljon az Afrika-kupán. A szenegáli szövetség kifejezte neheztelését amiatt, hogy Sakho az Afrika-kupa alatt pályán volt és gólt szerzett a West Ham Bristol City elleni mérkőzésén – tehát elvileg az ANK utolsó csoportmérkőzésén is bevethető lett volna.

A West Ham United tagadja, hogy bármiben megsértette volna a FIFA szabályzatát. A klub azt állítja, hogy Sakho hátsérülése miatt nem repülhetett, a kupamérkőzésre is egy bérelt limuzinban vitték el. Az FA kérte a West Ham Unitedet, hogy a FIFA-vizsgálat lezárultáig ne játszassa Sakhót. Ha a FIFA vétkesnek találja a West Ham csapatát, a londoniakat kizárhatják az FA-kupából.

Az érem másik oldala: a Newcastle United és a West Ham United napokkal ezelőtt nyilvánosan bírálta a szenegáli szövetséget, miután a két klub ANK-n szereplő játékosai egyszerűen eltűntek válogatottjuk kiesése után, és a szervezet nem adott megfelelő segítséget az angol csapatoknak. A FIFA szabályzata szerint a játékosoknak válogatottbeli szereplésüket követően 48 órájuk van arra, hogy visszatérjenek klubjukhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik