Afrika-kupa: a PL-klubok gépet béreltek, csak játékosaikat nem találják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 09:52
Az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United és West Ham United közösen magánrepülőgépet bérelt, hogy az Afrika-kupán szereplő (és az ANK-n válogatottjuk kiesése miatt már nem érintett) labdarúgóik időben visszaérjenek a hétvégi bajnoki fordulóra.

A terv jó, csak egy probléma van: ugyan a versenyszabályzat kimondja, hogy a felszabadult játékosoknak 48 órán belül vissza kell térniük klubjukhoz, nem minden érintett futballistát találnak meg...

A Newcastle a legjobb góllövőjét, Papiss Cissét keresi nagy erőkkel, eddig hiába – és a Szenegáli Labdarúgó-szövetség sem túl készséges az ügyben.

„Összedobtuk a pénzt a West Hammel, és megpróbáljuk a játékosainkat visszahozatni. De a szenegáli szövetség nem éppen segítőkész... Reméljük, Papiss még pénteken visszaérkezik Angliába, nagy szükségünk lenne ugyanis a legeredményesebb futballistánkra. Megpróbáltunk kapcsolatba lépni vele, ám ez se ment könnyen. A menedzserén keresztül hagytam számára üzenetet” – nyilatkozta a Newcastle megbízott edzője, John Carver.

A szenegáli szövetségben uralkodó káoszt Sam Allardyce, a West Ham United menedzsere is bírálta – hozzátéve, hogy már hozzászokott a kavarodáshoz, mert minden Afrika-kupán ez a helyzet...

„A felelősség a szövetségé, az ő tisztviselőiknek kell megoldaniuk, hogy a játékosok időben, a szabályzatnak megfelelően visszaérkezzenek. De nem kizárólag a szövetség hibás, a Boltonnál megtanultam, hogy ilyenkor a játékosok is megpróbálnak néhány napot elsunnyogni” – mondta a Guardiannek Allardyce.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik