Torresnek nincs ideje várni, ezért választotta a Chelsea-t

Vágólapra másolva!
2011.02.04. 16:33
null
Az érem egyik oldala... (Fotók: Action Images)
Fernando Torres, a Chelsea Liverpooltól 50 millió fontért szerződtetett világ- és Európa-bajnok csatára elsősorban azzal indokolta távozását, hogy nincs ideje kivárni, míg a „vörösök" megint erős csapatot építenek. Megérti a szurkolók csalódottságát.

Hivatalosan pénteken mutatták be Fernando Torrest a Chelsea-nél: a londoni „kékek" sajtótájékoztatóján a spanyol csatár megindokolta átigazolását.

...és a másik
...és a másik

„Nagyon sokat változtak a dolgok az előző évben. Úgy gondolom, hogy a Liverpool nagy ambíciót mutat, és helyes lépéseket tesz afelé, hogy ismét erős csapatot építsen, de ehhez idő kell. Nekem viszont nincs időm várni. Amikor kulcsjátékosok hagyták el a Liverpoolt, nem tudtam ezt megérteni. És amikor meghallottam, hogy a két klub megkezdte rólam a tárgyalásokat, döntöttem. Odamentem a menedzserhez, és közöltem vele a döntésem" – nyilatkozta Torres, aki vasárnap éppen volt csapata ellen mutatkozhat be a Stamford Bridge-en.

A brit rekordért igazolt támadó – aki Rafa Benítez szerint még a jelenleginél is többet ér – megérti a Liverpool-drukkerek dühét és csalódottságát.

„Csupa jót mondhatok a liverpooli emberekről, remekül éreztem magam náluk három és fél fantasztikus szezonon keresztül. Megértem a dühüket és azt, hogy nem értik a döntésemet. Talán néhány nap vagy hét múlva hosszabban is elmagyarázom, miért határoztam a klub elhagyása mellett. Emlékszem, amikor gyerekfejjel azt láttam, hogy a nagy játékosok elhagyják az Atlético Madridot, én sem értettem, miért mennek el" – mondta.

„Nem várom, hogy megértsenek, de biztos vagyok benne, hogy amint telik az idő, meglátják, mit is tettem a klubért ott tartózkodásom alatt. A futball már csak ilyen, egyik napról a másikra kedvencből gyűlölt játékossá válhatsz. Hogy ünnepelek-e, ha gólt szerzek? Ehhez több mindennek össze kell jönnie. Először játéklehetőséget kell kapnom, aztán a gólnak is össze kellene jönnie – de tisztelem a liverpooli szurkolókat, így nem fogom megünnepelni a találatot."

„A Chelsea trófeákat akar nyerni minden évben, és én is, a Bajnokok Ligája-győzelem a legfőbb célom. Ezért jöttem. A nagy várakozás nem nyomaszt, hisz a nagy pénz nagy elvárásokat jelent. Hozzászoktam, készen állok a kihívásra" – tette hozzá.

SZAVAZÁS

Fernando Torres a Stamford Bridge-en a Liverpool ellen mutatkozhat be a Chelsea-ben. Szerez-e gólt volt csapata ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik