PL: Németország a példa; ki a gyenge légiósokkal!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.01. 13:25
null
Az angol vezetők célja, hogy a Raheem Sterlinghez (középen) vagy John Stoneshoz (jobbra) hasonló tehetségek rendszeres játéklehetőséget kapjanak (Fotó: Action Images)
Sir Trevor Brooking, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) volt fejlesztési igazgatója szerint támogatandó az FA-elnök Greg Dyke terve, mellyel az Európai Unión kívüli légiósok számát korlátoznák az angol futballban.

Dyke azt szeretné elérni, hogy az EU-n kívüli légiósok számát ötven százalékkal tudják csökkenteni, így nagyobb szerepet kaphatnának a fiatal angol játékosok.

„Sokat beszéltek a B-csapatok bevezetéséről is, de nem volt pozitív a visszhang, és szerintem nehéz lenne a gyakorlatba átültetni az ötletet. Az EU-n kívüli játékosok számának csökkentése azonban mindenképpen támogatandó. Sok-sok futballista jön, aki nem üti meg a mércét, és vagy egy gyengébb Premier League-csapatban, vagy a Championshipben keres játéklehetőséget. Ez aztán mindenkit frusztrál: tisztában vagyunk vele, hogy egy fiatal angol labdarúgó jobb teljesítményt nyújthatna” – vélekedett Brooking.

„A legnagyobb előttünk álló kihívás a kevés rendszeres játéklehetőséget kapó angol játékosok problémája. Most mintegy harminc százalék a rendszeresen játszó angolok aránya, szeretnénk ezt Németországhoz hasonlóan ötvenöt-hatvan százalékra emelni” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik