PL: az MU-meccsen bakizó bíró állítja, nem bakizott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.28. 20:56
null
Mint két tojás – nem nehéz összekeverni Wes Brownt (balra) és John O’Shea-t (jobbra, vagy balra…?)
Különös kiállítás miatt került reflektorfénybe Roger East, a Manchester United–Sunderland angol élvonalbeli mérkőzésen dirigáló játékvezető. A felvételek alapján Wes Brownnak tévesen piros lapot adó bíró állítja, nem bakizott.


Mint ismert, a Manchester United szombaton 2–0-ra nyert a Sunderland ellen az Old Traffordon. A „vörös ördögök” mindkét gólját Wayne Rooney szerezte, az elsőt büntetőből. A tizenegyes előtt Radamel Falcao esett el a tizenhatoson belül John O’Shea és Wes Brown szorításában. A felvételek alapján egyértelműnek tűnt, hogy O’Shea volt szabálytalan, Roger East játékvezető azonbanmeglepetésre Wes Brownnak mutatta fel a piros lapot.



O’Shea – aki Brownhoz hasonlóan korábban éveken át játszott az MU-ban – igyekezett meggyőzni Eastet, hogy nem Brownt kellene kiállítani, de East határozottan kiállt ítélete mellett.

A PL-bírók szakszervezete közleményt adott ki, amelyben az áll: a 49 esztendős játékvezető látta, hogy O’Shea és Brown között esett el Falcao, s utóbbit látta szabálytalannak. East egyeztetett segítőivel is, de nem látták olyan tisztán az esetet, mint ő.

Jelen állás szerint Wes Brown számíthat eltiltásra a fegyelmi bizottságtól, John O’Shea pedig a következő fordulóban is pályára léphet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik