PL: az év lúzer döntése – hívta a Leicester, aláírt az Aston Villához

Vágólapra másolva!
2016.09.20. 13:53
null
Veretout közvetlen közelről is megtapasztalhatta a Leicester erejét (Fotó: Action Images)
Az Aston Villa volt francia utánpótlás-válogatott futballistája, Jordan Veretout a Birmingham Mailnek elárulta, hogy a 2015–2016-os idény előtt két választása volt: aláír a Villához vagy a Leicester Cityhez. Veretout – aki most kölcsönben a Saint-Étienne-ben játszik – a birminghami hívásra bólintott rá.

 

Veretout elmondása szerint 2015 nyarán mindenképpen a Premier League-be akart igazolni. Először az Aston Villától kapott ajánlatot, majd jött a Leicester City is.

„A Villa jött előbb, kaptam egy ajánlatot, majd elutaztam Birminghambe, hogy tárgyaljak a vezetőkkel. A Leicester ezt megtudta, Claudio Ranieri felhívott, és azt mondta, hogy ismer a Ligue 1-ből, nagyon szeretne a csapatában tudni. Na, ilyen az élet… Valóban a Premier League-ben játszhattam az Aston Villával, de nyilván jobban örültem volna, ha a bajnokcsapatban játszok, nem az utolsó helyezettben. De hát ki gondolta volna, hogy a Leicesternek ilyen szezonja lesz?” – nyilatkozta Veretout.

A 23 éves középpályás alapembere volt az Aston Villának, mely csupán 17 pontot szerezve esett ki a Premier League-ből – miközben a Leicester City 81 pontot gyűjtve óriási meglepetésre bajnok lett. Tegyük hozzá: a 2014–2015-ös idényben a Leicester és a Villa között csak három pont különbség volt, előbbi a 14., utóbbi a 17. helyen zárta a Premier League-et. Veretout-nak pedig ezt követően kellett döntést hoznia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik