PL: a világ 55. leggazdagabb embere megvenné az Arsenalt

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 17:36
null
Aliko Dangote a PL első afrikai klubtulajdonosa lehet (Forrás: Bloomberg)
Afrika leggazdagabb embere, a nigériai Aliko Dangote még mindig nem tett le arról a céljáról, hogy megvásárolja a Premier League-ben szereplő Arsenalt, annak ellenére, hogy a 2010-es próbálkozásakor nem járt sikerrel.

 

A bevallottan „ágyús” érzelmű Dangote vagyonát 15.7 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg, amely a minap interjút készített vele. Elmondása szerint öt évvel ezelőtt tárgyalt az Arsenal akkori tulajdonosaival, de a tárgyalások megakadtak. Vagyona azóta a hétszeresére nőtt.

„Bízom benne, hogy egy nap, a megfelelő áron megvehetem a csapatot. Egy olyan összegért, amely nekem is megéri, és az aktuális tulajdonosok sem tudnak visszautasítani" – nyilatkozta az 58 éves nigériai milliárdos, aki az 55. helyen áll a világ leggazdagabb embereinek rangsorában.

Szintén a Bloomberg szerint az Arsenal futballklub piaci értéke 1.49 milliárd dollárra tehető. Ha az üzlet megvalósulna, Dangote lenne a Premier League első afrikai származású klubtulajdonosa.

Az Arsenal tulajdonrészének 97 százalékán jelenleg az amerikai Stan Kroenke (60%) és az orosz Aliser Uszmanov (37%) osztozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik