PL: A Newcastle nem akart futballozni – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 17:23
Mint ismert, a Manchester City szerda este 1–0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). A listavezető menedzsere, Pep Guardiola nem kertelt a mérkőzést értékelő nyilatkozatában – szerinte ellenfele nem akart játszani.

A manchesteriek úgy nyertek egy góllal, hogy 78 százalékban birtokolták a labdát, és 21 kapura lövésük volt a Newcastle 6 próbálkozásával szemben.

„Mi mindent megtettünk a meccsen, de nehéz úgy futballozni, hogy az ellenfeled nem akar – mondta a City menedzsere, Pep Guardiola.Az utolsó percekben az ő ritmusukbanjátszottunk, és ez nem volt könnyű, mert csak egy nullára vezettünk, holott elég helyzetet kreáltunk ahhoz, hogy akár négy góllal nyerjünk. Minden menedzser eldöntheti, hogy mit akar. Én azt szeretem, ha játszunk, de tisztelem az ellenfelek taktikáját is. Rá kell jönni a módjára, hogyan lehet támadni ellenük.”

A Manchester City ebben a szezonban már sokadjára jött rá, hogyan lehet a védekező csapatok ellen is győzni: húsz bajnoki meccséből 19-et megnyert, veretlenül vezeti a tabellát, és a városi rivális Manchester United már 15 pontos lemaradásban követi őt a második helyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik