MU: Welbeck eladását még megbánhatják - Ferdinand

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 12:42
null
Ferdinand szerint Welbeck eladása fordulatot jelent az MU játékospolitikájában (Fotó: Action Images)
Rio Ferdinand, a Queens Park Rangers veterán hátvédje meglepetésének adott hangot, miután a Manchester United az átigazolási időszak utolsó napján eladta Danny Welbecket az Arsenalnak.

„Nem akarom elhinni, hogy a United eladta Dannyt, pláne azt nem, hogy az Arsenalnak. Ez őrültségnek tűnik nekem. Nagyon veszélyes csatár, és ha az Arsenal jól használja ki a képességeit, akkor retteghetnek a védelmek. Dannynek az adottságai megvannak ahhoz, hogy topfutballista legyen, de még nem láthattuk kiteljesedni, mivel a Unitednél Robin van Persie és Wayne Rooney előtte volt a sorban. Az Arsenalnál főszerepet kap, és nincs kétségem afelől, hogy ettől kivirágzik” – idézi a Sun a nyári világbajnokság alatt szakkommentátorként is szerepet kapó Ferdinandet.

„Képzeljék, milyen gyors lesz az Arsenal vele. Ott van Alex Oxlade-Chamberlain, előtte pedig három szélsebes játékos, Theo Walcott, Alexis Sánchez és Danny Welbeck. Usain Bolt és a 4x100-as jamaicai váltó felkötheti a gatyát!” – tette hozzá Ferdinand, aki Welbeck átigazolását a United hagyományos stratégiájának borítása miatt is furcsának tartja.

„Ez egyértelmű irányváltás, a Unitednek nem szokása a saját nevelésű tehetségeit elengedni. Hagyományosan nem ezt szoktuk meg, nem ennyire radikális keretátalakítást ilyen rövid idő alatt. Általában játékosonként rakják össze a kirakóst, én is így kerültem Manchesterbe. Radamel Falcao és Ángel Di María világklasszis futballista, Anders Herrera, Luke Shaw és Daley Blind is növelte a keret minőségét, ám nem tudom, nem bánják-e meg egy nap Danny eladását.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik