MU: hosszabbítottak is, meg nem is De Geával – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 14:05
null
De Gea maradása nem biztos, de a United időt nyert magának (Fotó: AFP)
David de Gea szerződése ugyan 2019 nyarán kifut, ám egy záradék értelmében a Manchester United egy évre még magához láncolhatja a spanyol kapust. Angol lapértesülések szerint a klub vezetősége úgy döntött, aktiválja az opciót, remélve, hogy a következő időszakban jobb alkupozícióba kerülhet, és sikerül megállapodni egy hosszabb távra szóló hosszabbításról. Eközben azonban arra az esetre is felkészültek az MU-nál, ha De Gea nyárig sem kötelezné el magát.
A Sky Sports értesülései szerint a Manchester United vezetősége egyszerre taktikusnak és kétségbeesettnek tűnő lépésre szánta el magát a klub első számú kapusával, David de Geával kapcsolatban, s aktiválta a labdarúgó szerződésében szereplő plusz egy évről szóló opciót. A spanyol kapus szerződése alapesetben 2019 nyarán futna ki, korábbana Paris Saint-Germaint és a Juventust emlegették kérői között.

 


Korábban beszámoltunk róla, De Gea maga is hajlik a hosszabbításra, ám menedzsmentje jelentős fizetésemelést szeretne kialkudni a számára. A megegyezés egyik feltétele az lenne, hogy a klubnál jelenleg legjobban kereső Alexis Sánchez heti 350 ezer fontos fizetését kapja meg a spanyol is.

A klub vezetősége azt reméli, a záradék aktiválásával legrosszabb esetben is időt nyer a kapussal való megállapodásra, emellett egy esélyt arra, hogy nyáron 20-30 millió euró közti összegért túladjon rajta, ha mégsem jutnak dűlőre.

Ezzel párhuzamosan a United az Evertonban futballozó Jordan Pickford és az Atlético Madridtól lassan, de egyre biztosabban elvágyódó Jan Oblak esetleges megszerzését készíti elő – írják az angol lapok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik