Man. City: Nem hittem volna, hogy kiesünk - Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.09. 22:55
null
A lehetőségei megvoltak a Manchester Citynek a továbbjutáshoz, de Edin Dzekóék nem tudtak még egyszer <br />a kapuba találni (Fotók: Action Images)
Manuel Pellegrini nem hitte volna, hogy csapata, a Manchester City kiesik az FA-kupa negyeddöntőjében. Szerinte a jelenleg a másodosztályban vitézkedő címvédő Wigan Athletic ellen 2–1-re elveszített találkozón a helyzeteik alapján legalább a döntetlenre rászolgáltak.

 

„Nem hittem volna, hogy kiesünk az FA-kupából a Wigan ellen hazai pályán. Három vagy négy tiszta helyzetünk volt legalább a döntetlenhez – magyarázta a bizonyítványt Manuel Pellegrini. – Nem szeretem külön bontani a védőmunkánkat és a támadójátékunkat, de mindkét Wigan-gól előtt hibákat vétettünk hátul, illetve rossz volt az előre játékunk is.”

„Szerintem az eddigi legrosszabb első félidőt játszottuk, amióta itt dolgozok. A Wigan intenzitásával szemben nem volt meg a kellő gyorsaságunk. Csak az utolsó harmincöt percben tudtunk reagálni, Gólt szereztünk, de hiába a több nagy helyzet, még egyszer nem tudtunk betalálni. Ha nincs meg a kellő pörgés az ilyen csapatok ellen, akkor nagyon nehéz nyerni, pedig tudtuk a meccs előtt, hogy kemény ellenfelünk lesz.”

Manuel Pellegrinit is elszomorította a sok kihagyott helyzet
Manuel Pellegrinit is elszomorította a sok kihagyott helyzet

Mindez történt a Barcelona elleni szerdai BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt, amelynek első felvonását otthon bukta el 2–0-ra a Manchester City. Ilyen játékkal, teljesítménnyel miben bízhatnak a Camp Nouban?

„A szezon utolsó részében vagyunk, nagyon fontosak a reakcióink holnaptól egészen a zárásig. Most el kell menjünk Barcelonába, és meg kell próbálni továbbjutni a BL-ben. Tisztában vagyunk vele, hogy a feladat nehéz, de akkor is meg kell próbáljuk. Mint ahogyan azt is, hogy a Premier League-ben ismét a tabella első helyére lépjünk. Ezt már korábban is többször elmondtam, ezért most csak ismételni tudom magam: igyekszünk minél több meccset megnyerni a bajnokságban, aztán a végén majd meglátjuk, hogy a szerzett pontjaink mit érnek.”

Samir Nasri, a manchesteriek gólszerzője a Twitteren kért elnézést a szurkolóktól a vereség miatt. „Csalódást keltő produkció volt, elnézést a szurkolóktól, koncentráljunk a szerdai meccsre és a bajnokságra” – írta a francia középpályás.

Vincent Kompany, Nasri csapattársa is a „csiripelős” közösségi fórumon osztotta meg a gondolatait, szerinte a versségből is lehet erőt meríteni. „Ha lehet tanulni valamit a meccsből, akkor az, hogy a futballban bármi megtörténhet, és ezt nem jelentéktelen figyelembe venni az előttünk álló feladat esetében sem” – jegyezte le a belga játékos.

„Kimerült vagyok, de boldog. Nagyon örülök az eredménynek a játékosaim, a stábom és Ben Watson miatt is, ő nagyon ösztönző volt számunkra, hogy miatta is jól teljesítsünk” – ajánlotta a legutóbbi FA-kupa-döntő hősének a meccs után a Wigan német menedzsere, Uwe Rösler. Tavaly májusban Watson gólja döntötte el a finálét, ezúttal azonban súlyos sérülése miatt nem lehetett ott társai között.

„Az előző idényben hihetetlen dolgot ért el Robert [Martínez] vezetésével a csapat, és világszinten is megismertette a Wigant. Tanulmányoztam Roberto taktikáját, nagyon okos meccstervei voltak – árulta el a találkozó után Rösler. – Láttam a bajnoki meccset is, amikor a hajrában szerzett góllal egy nullára nyert a City, és Roberto csapata tökéletesen játszotta az egyes periódusokat. Megpróbáltuk ezt megismételni, de belevinni a saját erősségeinket, egy kis nyomást és egy kis kontrajátékot. Az első félidőben úgy éreztem, hogy megleptük a Manchester Cityt, mert korábban túl sok csapat túlságosan tisztelte. Az egyetlen lehetőségünk az volt, ha leszűkítjük a területeket.”

FA-KUPA
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Hull City–Sheffield United
Wigan Athletic–Arsenal
A mérkőzéseket április 12–13-án rendezik a Wembleyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik