Liverpool: súlyos a sérülése, az Eb-ről is lemaradhat

Vágólapra másolva!
2016.04.08. 18:42
null
Jordan Henderson ebben a szezonban már nem léphet pályára, és valószínűleg az Eb-n sem (Fotó: Twitter)
Beigazolódtak Jürgen Klopp menedzser félelmei: a Liverpool angol válogatott középpályása, Jordan Henderson súlyos térdsérülést szenvedett, és ebben a szezonban már nem léphet pályára, sőt valószínűleg a nyári Európa-bajnokságról is lemarad.

 

A 25 esztendős játékos a Borussia Dortmund elleni Európa-liga-negyeddöntő első mérkőzésén (1–1) sérült meg, és az első félidőben le is kellett cserélni, mert nem tudta folytatni a játékot.

„Amíg nincs vizsgálat, nem tudjuk megítélni a sérülést, de elég rosszul nézett ki” – mondta a meccs után Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

Az angol válogatott középpályás pénteken tüzetes orvosi vizsgálatokon esett át, és kiderült, hogy az oldalsó térdszalagja sérült meg, a műtétet viszont elkerüli. Az ehhez hasonló sérülések esetén három hónap a felépülési idő, de a Liverpoolnál remélik, hogy Henderson hat-nyolc héten belül visszatérhet a pályára. Ettől függetlenül az Európa-bajnokságig aligha kerül százszázalékos állapotba.

A futballista sérülése komoly problémát jelenthet Roy Hodgsonnak, az angol válogatott szövetségi kapitányának is, akinek május tizenkettedikéig be kell jelentenie a franciaországi Európa-bajnokságra utazó keretét. Henderson a selejtezők során alapembernek számított hazája nemzeti csapatában, tízből hat mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

Henderson az idény korábbi szakaszában már három hónapot a partvonal mellett töltött lábsérülés miatt. Jelenlegi sérülése következtében pedig nem lehet ott a Dortmund ellen az Európa-liga-negyeddöntő visszavágóján sem.

A Liverpool vasárnap délután a Stoke Cityt fogadja a Premier League 33. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik