Klopp ismét elérte célját Dortmundban, döntetlennel távozott a Pool

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.07. 20:55
null
Nagyot csatázott egymással a Dortmund és a Liverpool (Fotó: Action Images)
Csütörtökön este kezdetét vette a labdarúgó Európa-liga negyeddöntője. A címvédő Sevilla az Athletic Bilbao otthonában fordított, a Villarreal Cédric Bakambu duplájával verte meg odahaza a nagyot küzdő Sparta Prahát, a Sahtar Doneck a Braga otthonában került közel a továbbjutáshoz. A nap rangadóján a Liverpool 1–1-es döntetlent játszott a Borussia Dortmund otthonában.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Borussia Dortmund (német)–Liverpool (angol) 1–1 (Hummels 48., ill. Origi 36.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

„Jobb itt lenni, mint mondjuk Észak-Koreában” – viccelődött a maga szokásos módján a dortmundi népkedvenc edző, Jürgen Klopp, aki korábbi sikerei helyszínén is megmutatta, hogy szakmája világklasszisai közé tartozik.

Egyáltalán nem zsúfolta tele csapatát védekező játékosokkal, ellenben a korábban sok jogos kritikát kapó Dejan Lovren, Mamadou Sakho védőkettős nagyon jó napot fogott ki, a két szélső védő, Nathaniel Clyne és Alberto Moreno hatásosan segítette a támadásokat – pár kihagyott helyzet közben meg a nagy meglepetésre a kezdőbe állított Divock Origi ügyesen használt ki egy védelmi hibát. 0–1!

Jürgen Kloppot nagy örömmel fogadták a dortmundiak (Fotó: Action Images)
Jürgen Kloppot nagy örömmel fogadták a dortmundiak (Fotó: Action Images)

A szünet után Mats Hummels cselekedett hasonlóképpen, ő szöglet után fejelt közelről a kapuba – ne feledjük, a védőből éppen Klopp faragott klasszist. 1–1!

Roman Weidenfellerből annak idején Klopp sem tudta megfaragni a megbízhatóság szobrát, de a veterán kapus ismét megmutatta, hogy elképesztő reflexekkel bír még mindig, a 45. és az 51. perc között négyszer is hatalmasat védett, Coutinho lövését például elképesztő mozdulattal „tigriskedte ki” a jobb alsó elől.

A hajrá a hat csere ellenére sem volt mozgalmas – a dortmundi döntetlen csoda izgalmas visszavágót vetít előre, de az előny innentől kezdve az angoloké. Ezért is énekelték az ő szurkolóik vidámabban a mindkét egyesület fanjai által használt You'll Never Walk Alone-t, és a német nézők tapsa sem Marco Reuséknak, hanem Kloppnak szólt a lefújás után.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

EL-adatbank ITT!

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

ATHLETIC BILBAO–SEVILLA

A két spanyol csapat összecsapásán mindkét fél előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére az első félidőben, ám az első gólra a 48. percig kellett várnia a közönségnek. Ekkor Aritz Aduriz fejesével szerzett vezetést az Athletic Bilbao – a 35 éves játékos a jelenlegi kiírásban a kilencedik gólját szerezte, ezzel vezeti a góllövőlistát.

Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, az 56. percben Timothée Kolodziejczak egy védelmi hibát kihasználva egyenlített. Sőt, a legutóbbi két kiírás győztese a 83. percben újra betalált, megfordítva ezzel az állást: Vicente Iborra a leshatárról indulva ért bele a lapos lövésbe, s a labda a jobb alsóba gurult, így az első idegenbeli győzelmüket arató vendégek közel kerültek a továbbjutáshoz (1–2).

VILLARREAL–SPARTA PRAHA

A Villarreal hazai pályán alaposan bekezdett a negyeddöntő meglepetéscsapata, a Sparta Praha ellen: a 3. percben Cédric Bakambu rohanta le a vendégek kapusát, David Bicíket, aki zavarában a csatárba lőtte a labdát, ami a kapuban kötött ki. Annak ellenére, hogy a folytatásban is a hazaiak támadtak többet, a csehek a háromperces ráadás letelte után Jakub Brabec fejes góljával egyenlítettek.

A második játékrészben sem játszottak alárendelt szerepet a vendégek, ám Bakambu a 63. percben újra betalált. A kongói csatár ötödik hazai El-meccsén hatodik gólját szerezve, ezzel a Villarreal 2–1-re győzött, de a cseheknek is maradt esélyük a visszavágóra.

BRAGA–SAHTAR DONECK

A Braga az előző körben az idegenbeli 1–0-s vereség után 4–1-gyel küldte haza a Fenerbahcét, ám a Sahtar Doneck elleni hazai mérkőzésen már jóval kevesebb sikerélményben volt része. Jaroszlav Rakickij az első félidő utolsó percében szerzett vezetést az ukránoknak, majd a 75. percben Facundo Ferreyra növelte a vendégek előnyét. A portugálok azonban nem adták fel, és Wilson Eduardo révén szépítettek (1–2), ám a visszavágót így is kényelmes helyzetből kezdheti a Sahtar.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Sporting Braga (portugál)–Sahtar Doneck (ukrán) 1–2 (W. Eduardo 89., ill. Rakickij 45., Ferreyra 75.)
Villarreal (spanyol)–Sparta Praha (cseh) 2–1 (Bakambu 3., 63., ill. Brabec 45+4.)
Athletic Bilbao (spanyol)–Sevilla (spanyol) 1–2 (Aduriz 48., ill. Kolodziejczak 56., Iborra 83.)
Borussia Dortmund (német)–Liverpool (angol) 1–1 (Hummels 48., ill. Origi 36.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik