Épülnek a Gaalaktikusok, bár inkább csak a lapok hasábjain

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 17:34
null
Ő lenne az új Vidics? Aleksandar Dragovic a svédek elleni meccsen nagyon megszenvedett Zlatan Ibrahimoviccsal <br />(Fotó: Action Images)
Ismét elröppent öt hónap az életünkből, rögvalósággal szigorított szabadlábon, és ismét elérkezett a futballszurkolók kedvenc-utált periódusa, az átigazolási időszak. Újra jelentkezik topligás transzferrovatunk, amelynek minden előzetes híreszteléssel ellentétben semmi köze sincs ahhoz, hogy magasabb szinteken is felvetődött az újságírók drogtesztje. Hetente jelentkező – őszintén szólva átigazolási pletykákkal megspékelt – rovatunkban ismét az angolokkal nyitjuk a táncot.

 

Megtalálta Szent Graalját a United, de hol vannak a lovagok? – írtuk a nyáron a Manchester United élére kinevezett Louis van Gaalról, amikor kiderült, hogy a holland meglehetősen lassan tölti csak fel keretét saját embereivel. Akkor a nyár végére alaposan felgyorsultak az események, és ezt várjuk most is a manchesteriektől.

Akik szembesültek a nagycsapatok átigazolási kínjaival: sok jó játékost vehetnének, de már ők maguk is sok jó játékossal bírnak, így csak az igazán kiemelkedő tehetségű klasszisok jelentenek igazi erősítést számukra. No és a busásan megfizetett létszámon felülieket sem könnyű „elsózni”, lásd Anderson esetét… Az azonnali erősítéseket manapság aranyárban mérik, lassan már szó szerint: a Valencia csak somolygott a Nicolás Otamendiért ajánlott 35 millió eurós ajánlaton, és kedvesen tudatta, hogy a védő kivásárlási ára ötvenmillió euró, a PSG angol lapok szerint pedig még ennél is többet óhajt Marquinhosért. Mats Hummels ugyebár kosarat dobott Van Gaalnak, aki még az atléticós Diego Godínnal úszná meg a legolcsóbban, 35 millió körül – de ő sem váltana klubot éppen kézzel-lábbal, az új befektetők miatt sem kell eladnia Diego Simeonének védelmi oszlopát. A transzferkör bezárult...

Nem szeretnénk elkeseríteni a United híveit, de Sergio Ramos is inkább csak arra használja az angolok érdeklődését, hogy még jobb szerződést csikarjon ki magának, a stuttgarti fiatal, Timo Baumgartl pedig minden, csak nem azonnali erősítés. Brit, osztrák és olasz lapok egybehangzó állítása szerint ugyanakkor a United sikerrel tette meg 20 millió eurós ajánlatát a Dinamo Kijevnek Aleksandar Dragovicért, a 23 éves osztrák védőért. Végül Dragovic lesz Nemanja Vidics utóda? Tavaly még azt nyilatkozta, hogy az Arsenal a kedvenc klubja, de egy-két jó mérkőzés után ezt is megbocsátják neki Manchesterben. A B-terv brit orgánumok szerint erre a posztra a marseille-i Nicolas N’Koulou.

Luke Shaw-val átellenben, a védelem jobb szélére pedig megérkezhet a Southamptontól Nathaniel Clyne – csak érte nem kell 30 millió fölött fizetni. Felvetődött még az angol sajtóban az evertonos Séamus Coleman neve is, aki szintén jobbhátvéd, és valamivel kevesebbe kerülne, mint Clyne. A Real érdeklődése ellenben felveri Aymeric Laporte árát, az Athetic Bilbao megkaphatja így a 41.5 milliós kivásárlási árat a húszéves francia kiválóságért, aki középen és a bal oldalon is bevethető.

Nem egyszerű igazolni a télen a Bajnokok Ligája miatt sem: no, most nem az MU-t fenyegeti az a veszély, hogy új embere nem léphet pályára a sorozatban, hanem az eladó nem tudná most pótolni a kiszemelteket. Ilyen például a párizsi Edinson Cavani, a realos Karim Benzema vagy ugyanonnan Gareth Bale, akit már korábban is megvettek volna – de most David De Gea beszámolásával ismét felcsillant az esély előtte, már ha el óhajtaná hagyni a La Ligát. Majd a nyáron.

A spanyol egyik utóda a norvég Örjan Nyland lehet, csak éppen klubjával az Everton már megkezdte a konkrét tárgyalásokat.

A középpályára Paul Pogba lehet a legnagyobb fogás, de csak a nyáron, a Milan csodagyerekéért, Hachim Mastourért a Real mellett az MU is sorban áll, Nani meg bejelentette, hogy nagy jövő áll még előtte Manchesterben (ez is egy opció), Van Gaal pedig rájött, hogy a wolfsburgi Kevin De Bruyne vérbeli „vörös ördög” lehetne. Ez utóbbi ügy még a télen realizálódhat, akárcsak a PSV-től Memphis Depay elcsábítása. A húszéves támadó mindenes nagy Van Gaal-kedvenc, bombaformában futballozik, és 20 millió euró alatt elvihető.

A másik Van Gaal-felfedezett, a most római Kevin Strootman újabb súlyos sérülése viszont véget vetett az átigazolási pletykáknak, az angol sajtó viszont gyorsan előállt a B-tervvel a Cagliari és a „farkasok” közös gyermeke, Radja Nainggolan személyében. Ennél sokkal olcsóbb megoldás a francia Rio Mavuba, hiszen neki a nyáron lejár szerződése – igaz, akkor már 31 éves lesz.

Nem egyszerű nagycsapatot építeni tele bukszából sem…

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 TELE
ARSENAL
Érkezett: Kristoffer Olsson (kölcsönből vissza, FC Midtjylland), Francis Coquelin (kv., Charlton Athletic), Benik Afobe (kv., Milton Keynes Dons), Krystian Bielik (Legia Warszava, 3 110 000), Gabriel Paulista (Villarreal, 20 000 000)
Távozott: Kristoffer Olsson (FC Midtjylland, 1 000 000 euró), Lukas Podolski (kölcsönbe, Inter, 600.000), Matt Macey (k., Accrington Stanley), Benik Afobe (Wolverhampton Wanderers, 1 800 000), Yaya Sanogo (k., Crystal Palace), Joel Campbell (k., Villarreal)
ASTON VILLA
Érkezett: Janoi Donacien (kv., Tranmere Rovers), Daniel Johnson (kv., Oldham Athletic), Jordan Graham (kv., Wolverhampton Wanderers), Gary Gardner (kv., Brighton), Darren Bent (kv., Brighton), Carles Gil (Aston Villa, 4 200 000)
Távozott: Darren Bent (k., Derby County), Jordan Graham (Wolverhampton Wanderers), Gary Gardner (k., Nottingham Forest), Daniel Johnson (Preston North End), Chris Herd (k., Wigan Athletic)
BURNLEY
Érkezett: Alex Cisak (kv., York City), Tom Anderson (kv., Carlisle United)
Távozott: Nathaniel Chalobah (kv., Chelsea)
CHELSEA
Érkezett: Tomás Kalas (kv., 1. FC Köln), Fernando Torres (kv., Milan), Nathaniel Chalobah (kv., Burnley), Ulises Dávila (kv., Tenerife), Jamal Blackman (kv., Middlesbrough), Marko Marin (kv., Fiorentina)
Távozott: Fernando Torres (Milan, 3 000 000), John Swift (kölcsönbe, Swindon Town), Alex Kiwomya (k., Barnsley), Mark Schwarzer (Leicester City, ingyen), Todd Kane (k., Nottingham Forest), Lewis Baker (k., Sheffield Wednesday), Tomás Kalas (k., Middlesbrough), Ulises Dávila (k., Vitória Setúbal), Nathaniel Chalobah (k., FC Reading), Marko Marin (k., RSC Anderlecht)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Glenn Murray (kv., Reading), Jerome Binnom-Williams (kv., Southend United), Jonathan Williams (kv., Ipswich Town), Adlene Guédiura (kv., Watford), Sullay Kaikai (kv., Cambridge United), Stuart O'Keefe (kv., Blackpool), Jack Hunt (kv., Nottingham Forest), Owen Garvan (kv., Bolton Wanderers), Ryan Inniss (kv., Yeovil Town), Patrick McCarthy (kv., Sheffield United), Lewis Price (kv., Crawley Town), Jamie Harney (kv., Colchester United), Yaya Sanogo (k., Arsenal), Kwesi Appiah (kv., Cambridge United)
Távozott: Kevin Doyle (kv., Wolverhampton Wanderers), Jake Gray (k., Cheltenham Town), Alex Wynter (Colchester United), Jimmy Kébé (szerződését felbontották)
EVERTON
Érkezett: John Lundstram (kv., Blackpool), Matthew Kennedy (kv., Hibernian), Hallam Hope (kv., Bury)
Távozott: Hallam Hope (Bury), Ben McLaughlin (k., Telford United), John Lundstram (k., Leyton Orient), Christopher Long (k., Brentford)
HULL CITY
Érkezett: Joe Dudgeon (kv., Barnsley), Calaum Jahraldo-Martin (kv., Tranmere Rovers), Will Aimson (kv., Tranmere Rovers), Maynor Figueroa (kv., Wigan Athletic), Tom Ince (kv., Nottingham Forest)
Távozott: Hatem Ben Arfa (kv., Newcastle United)
LEICESTER CITY
Érkezett: Mark Schwarzer (Chelsea, i.), Tom Lawrence (kv., Rotherham United), Michael Cain (kv., Walsall), Andrej Kramaric (HNK Rijeka, 9 000 000)
Távozott: Nick Powell (kv., Manchester United), Jack Barmby (k., Rotherham United), Tom Hopper (k., Scunthorpe United), Callum Elder (k., Mansfield Town), Adam Smith (k., Mansfield Town), Adam Dawson (k., Bristol Rovers)
LIVERPOOL
Érkezett: Jordon Ibe (kv., Derby County)
Távozott: Lloyd Jones (k., Cheltenham Town), Kevin Stewart (k., Cheltenham Town), Jack Dunn (k., Cheltenham Town), Suso (Milan, 1 300 000), Connor Randall (Shrewsbury Town, k.), Uszama Asszaidi (al-Ahli, 6 000 000)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Ellis Plummer (kv., St. Mirren), Adam Drury (kv., St. Mirren), Devante Cole (kv., Barnsley), Kelechi Iheanacho (kv., Columbus Crew), Albert Rusnák (kv., Cambuur-Leeuwarden), Wilfried Bony (Swansea City, 32 300 000)
Távozott: Albert Rusnák (Groningen, 550.000), Matija Nasztasics (k., Schalke), Devante Cole (k., Milton Keynes Dons)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Nick Powell (kv., Leicester City), Víctor Valdés (egyesület nélküli), Reece James (kv., Rotherham United), Michael Keane (kv., Burnley), Sam Johnstone (kv., Doncaster Rovers)

Távozott: Ben Pearson (k., Barnsley), Sam Johnstone (k., Preston North End), Michael Keane (Burnley, 2 560 000), Will Keane (k., Sheffield Wednesday)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Hatem Ben Arfa (kv., Hull City), Adam Campbell (kv., Hartlepool United)
Távozott: Hatem Ben Arfa (Nice, i.), Adam Campbell (k., Gateshead), Callum Roberts (k., Gateshead)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Mauro Zárate (k., West Ham United), Jamie Sendles-White (kv., Mansfield Town), Michael Harriman (kv., Luton Town), Frankie Sutherland (kv., Wimbledon), Joe Lumley (kv., Morecambe), Cole Kpekawa (kv., Colchester United), Michael Harriman (kv., Luton Town), Michael Petrasso (kv., Notts County), Michael Doughty (kv., Gillingham)
Távozott: Josh Laurent (Brentford)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Eljero Elia (k., Werder Bremen), Jake Sinclair (kv., Hibernian), Jos Hooiveld (kv., Norwich City)
Távozott: Jos Hooiveld (k., Millwall)
STOKE CITY
Érkezett: Philipp Wollscheid (k., Bayer Leverkusen), Jamie Ness (kv., Crewe Alexandra), Adam Thomas (kv., Macclesfield Town), Alex Grant (kv., Macclesfield Town), Maurice Edu (kv., Philadelphia Union), Brek Shea (kv., Birmingham City)
Távozott: Brek Shea (Orlando City), Ryan Shotton (Derby County), George Waring (k., Barnsley), Tomi Adeloye (k., Macclesfield Town), Maurice Edu (Philadelphia Union)
SUNDERLAND
Érkezett: Danny Graham (kv., Wolverhampton Wanderers), Jermain Defoe (Toronto FC)
Távozott: Scott Harrison (k., Hartlepool United), Connor Oliver (k., Blackpool), David Ferguson (k., Blackpool), Jozy Altidore (Toronto FC)
SWANSEA CITY
Érkezett: Nélson Oliveira (k., Benfica), Matt Grime (Exeter City, 2 400 000), Daniel Alfei (kv., Northampton Town), Alex Bray (kv., Plymouth Argyle), Curtis Obeng (kv., Newport County), Kyle Naughton (Tottenham, 6 000 000)
Távozott: Alan Tate (k., Crewe Alexandra), Rory Donnelly (k., Tranmere Rovers), Wilfried Bony (Manchester City, 32 300 000)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Jordan Archer (kv., Northampton Town), Grant Ward (kv., Chicago Fire), DeAndre Yedlin (kv., Seattle Sounders), Milos Veljkovics (kv., Middlesbrough)
Távozott: Grant Hall (k., Blackpool), Dominic Ball (k., Cambridge United), Milos Veljkovics (k., Charlton Athletic), Kyle Naughton (Swansea City, 6 000 000)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Donervon Daniels (kv., Blackpool), Wes Atkinson (kv., Cambridge United), Kemar Roofe (kv., Colchester United), Reiss Greenidge (kv., Port Vale), Jack Rose (kv., Accrington Stanley)
Távozott: Luke Daniels (Scunthorpe United), Silvestre Varela (kv., Porto)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Doneil Henry (Apollon Limassol, 1 900 000), Ravel Morrison (kv., Cardiff City), Diego Poyet (kv., Huddersfield Town), Jamie Harney (kv., Colchester United), Sean Maguire (kv., Accrington Stanley)

Távozott: Mauro Zárate (k., Queens Park), Ricardo Vaz Te (Akhisarspor, i.), Nathan Mavila (k., Wealdstone FC), Paul McCallum (k., Portsmouth)

vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik