Edzősors: Cruyff egyszerre kritizálja Van Gaalt és Mourinhót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 15:23
A Manchester United menedzserét, Louis van Gaalt rossz taktikája, míg a Chelsea-t irányító Jose Mourinhót viselkedése miatt kritizálta Johan Cruyff, a holland labdarúgás és a Barcelona ikonja, a '70-es évek háromszoros aranylabdása.
„Nem dominál, én pedig szeretem, ha egy csapat irányítja a mérkőzést. A Manchester United nem azt játssza, amit tud – utalt Cruyff az angolokat dirigáló honfitársra. – Nem gondolom, hogy túlzottan óvatos lenne, de furcsa, hogy az erős csapatok ellen jobb játékra képes, mint a gyengébbekkel szemben. Az eredményeket ebből a szempontból másodlagosnak érzem, nálam a mutatott játék az első. Az a legfontosabb, hogy a meccsről hazafelé tartó emberek boldogok legyenek. Ez a másfél óra róluk szól, adni kell nekik valamit, hogy élvezzék.”

„Ellentmondásos személy – tért át Mourinhóra Cruyff. – Tetszik nekem, hogy mindig képes feltüzelni a játékosait, az viszont nem szimpatikus, hogy mindig a frontvonalba teszi magát. A második sorban kellene maradni. Talán azért, mert őt játékosként soha nem ünnepelte vagy fütyülte ki százezer ember, de az is lehet, hogy a sajtó fokozott érdeklődése váltja ki ezt belőle. Nem hinném, hogy a gyerekek számára a labdarúgást vagy az életet tekintve példaként szolgál. A viselkedési stílusán mindenképpen változtatni kell, mert a világ a sajtón keresztül ismerheti meg őt. A Chelsea-ben van néhány klasszis futballista, de olykor a padon jobb játékosok ülnek, mint akik a pályán játszanak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik