CR, Messi és Ibra – az álomcsapat, amely valóra válhatott volna egy klubnál

Vágólapra másolva!
2015.10.10. 17:50
null
Egy álomcsapat, amely valóra válhatott volna egy klubnál (Fotó: NSO-montázs)
Az angol The Mirror elkövette azt, amitől minden Arsenal-drukker retteg, összerakta azt a kezdőcsapatot, amellyel felállhattak volna az „ágyúsok”, ha Arsene Wenger minden kiszemeltjére lecsap.

 

A KAPUBAN: Gianluigi Buffon (Juventus)

Néhány évvel ezelőtt felvetődött az olaszoknál, hogy Buffon már túl öreg a kezdőcsapathoz, és inkább egy fiatallal helyettesítenék. Az olasz ikon akkor elmondta, ha mennie kellene, az Arsenalt választaná. Végül nem lett semmi a transzferből, az Arsenalnak pedig maradt Manuel Almunia a kapusa.

A VÉDŐSOR: Gerard Piqué (Barcelona), Vincent Kompany (Manchester City), Roberto Carlos (Delhi Dynamos)

Gerard Piqué Cesc Fabregasszal érkezett volna az ágyúsokhoz, Wenger azonban inkább Philippe Senderos mellett tette le voksát. Kompany is a francia mester felfedezettje volt, ám nem akart érte 5 millió fontot fizetni, míg Roberto Carlos többször is elmondta, szívesen menne a londoniakhoz levezetni, Wengert azonban nem érdekelte a védő, aki így a Real Madridtól való távozás után inkább Törökországba ment.

A KÖZÉPPÁLYA: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Yaya Touré (Manchester City), Xabi Alonso (Bayern München), Ángel Di María (PSG), Lionel Messi (Barcelona)

Állítólag CR-nek már arsenalos meze is volt, 4 millió fontot fizetett volna érte a londoni együttes, Sir Alex Ferguson azonban „beleszeretett” az MU elleni edzőmeccsen remeklő portugálba, így ráígért Wengerékre.

Lionel Messi is közel állt az arsenalos szerződéshez, ám az argentin inkább a Barcelonát választotta, annak ellenére, hogy 15 évesen vitte volna Wenger.

Xabi Alonso Liverpoolból, Di María pedig még 17 esztendősen költözhetett volna, a spanyol végül Gareth Barry elmaradt átigazolása miatt, Di María pénzügyi okok miatt mondott nemet.

A CSATÁRSOR: Didier Drogba (Montreal Impact), Zlatan Ibrahimovic (PSG)

Arsene Wenger maga mondta el, a Le Mans-ban vette észre az elefántcsontpartit, akit 100 ezer fontért vihetett volna, ám úgy érezte, nem elég „felnőtt” az Arsenalhoz.

Zlatanra még malmős időszakában bukkant rá az Arsenal megfigyelőcsapata, Wenger azonban megkérte a svédet, lépjen pályára egy edzőmeccsen, mielőtt rábólintanak a transzferre.

„Zlatan nem megy próbajátékra” – válaszolta Ibrahimovic.

Íme, az Arsenal „majdnem-csapata” (Fotó: mirror.co.uk)
Íme, az Arsenal „majdnem-csapata” (Fotó: mirror.co.uk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik