Chelsea: Mourinho készül - majd' minden mondatában bírózott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.21. 13:18
null
Mourinho előre jelezte elvárásait a bírónak (Fotó: Action Images – archív)
José Mourinho visszatért régi „fegyveréhez”: a Stoke City elleni, holnapi (21.00, tv: DIGI Sport1) meccs előtti sajtótájékoztatóján szinte mindegyik mondatában megemlítette a játékvezetőt, akitől jó döntéseket vár a hétfői bajnokin.

„Egy jó játékvezetővel, aki látja, mi az agresszió, és mi az, ami még a futball szabályain belül marad, egyáltalán nem lesz probléma” – kezdte José Mourinho.

„Egy jó bíróra van szükségünk, igen. Olyan tapasztalt játékvezetőre, aki pontosan átlátja a helyzetet. Az ehhez hasonló meccseken nagyon fontos döntésekre van szükség, főleg a tizenhatosokon belüli eseményeknél, amikor tudni kell, mi az agresszió és mi az, ami még szabályos” – folytatta a portugál tréner.

„Beszélek Courtois-val, és felkészítem, de a bíró is ott lesz, és tudnia kell, mi megengedett és mi nem a szabályok szerint. És a szabályok mindenhol ugyanazok, úgyhogy nem lehet probléma.”

„Tudom, hogy minden csapatnak nehéz az ilyen meccseken helytállnia, mi sem vagyunk kivételek. De nem aggódom. A játékvezető ott lesz, hogy eldöntse, mi az agresszió és mi a szabályos, tiszta agresszió, amitől még szebb ez a játék. Ő a bíró, nem én” – mondta a Chelsea menedzsere.

„Harcra számítanak? Az egyik játékos gólt akar szerezni, a másik megállítani őt. Minden attól függ, hogyan próbálja megállítani. Ha jó módon állítja meg sikeresen, akkor talán ott várok majd rá az öltözőfolyosón, hogy gratuláljak. De ha nem, akkor remélem, a bíró teszi a dolgát.”

„A Chelsea-ben jelenleg nincs hely olyan játékosoknak, akik fizikailag nagyon erősek, de nem technikásak. Technikás csapat vagyunk, amely játssza a futballt. Megvan a saját stílusunk, de fel tudjuk venni a versenyt a fizikailag erős együttesekkel. Ez nem probléma. A bíró pedig ott van, és nem aggódom, mert ott lesz a pályán” – zárta Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik