Chelsea: 78 évesen meghalt a klub legendás kapusa

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.12. 20:41
Hetvennyolc évesen, hosszan tartó, súlyos betegség következtében elhunyt Peter Bonetti, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea korábbi legendás kapusa – olvasható a klub honlapján.

A „The Cat”, azaz a „Macska” becenévre hallgató labdarúgó 1960-tól egy rövid kitérőt leszámítva egészen 1979-ig volt a Chelsea játékosa.

Bonetti 729 alkalommal állt a londoni csapat kapujában, nála többször csak Ron Harris (795) szerepelt a klub színeiben. A kékekkel angol Ligakupát, FA-kupát és Kupagyőztesek Európa-kupáját is nyert, az angol válogatottal pedig ott volt az 1966-os hazai rendezésű, győzelemmel végződő világbajnokságon.

Az akkori szabályok értelmében aranyérmet nem kapott, mert nem lépett pályára, azonbanutólag, 2009-ben megkapta a saját maga medáliáját Gordon Brown akkori brit miniszterelnöktől. A válogatottban végül hétszer szerepelt, ő állt a háló előtt az 1970-es világbajnokság negyeddöntőjében, amikor Anglia hosszabbítás után kapott ki az NSZK-tól.

César Azpilicueta, a Chelsea jelenlegi csapatkapitánya a Twitteren búcsúzott: „Nyugodj békében, klubunk igazi legendája.”

Chelsea FC - #StayHomeSaveLives on Twitter

One of Chelsea Football Club's greatest ever players. Rest in peace, Peter 'the Cat' Bonetti. https://t.co/OM48Dq2BXW



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik