Angol Ligakupa: 75 percig bírta a Leeds, 17 éves hős a Poolban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 22:39
null
A 17 éves Ben Woodburn biztosította be a Liverpool győzelmét (Fotó: Action Images)
A Liverpool 75 percig küszködött Leeds Uniteddal az angol Ligakupa negyeddöntőjében, de Divock Origi és a 17 éves Ben Woodburn góljával legyőzte másodosztályú ellenfelét, és a legjobb négy közé jutott.

A tartalékos Liverpool megszenvedett a Leeds ellen, a másodosztályú klub pariban volt vendéglátójával, és egyre bátrabban játszott. Miközben a Pool a végletekig ki akarta játszani a támadásokat, a Leeds sokszor az egyszerű megoldást választotta.

A legközelebb Kemar Roofe révén került a gólszerzéshez, a Leeds hetese a kapufát találta el. Több helyzetet elpuskázott a Leeds és a Pool is, a hazaiaknál Georginio Wijnaldum találta el a kapufát.

A gólcsend a 76. percben tört meg, Divock Origi használt ki egy védelmi hibát, és előnyhöz juttatta csapatát. Az este hőse mégsem ő lett, hanem egy walesi tinédzser.

Egy remek támadás végén a 17 éves és 45 napos Ben Woodburn a Wijnaldumtól kapott labdát gondolkozás nélkül lőtte a léc alá, és a Kop előtt ünnepelte első találatát a klubban. Korrekorder is lett, Michael Owen pont 100 nappal volt idősebb náűla, amikor először eredményes volt a „vörösöknél”.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Liverpool–Leeds United (II.) 2–0 (Origi 76., Woodburn 81.)
Hull City–Newcastle United (II.) 1–1 – 11-esekkel 3–1 (Snodgrass 99., ill. Diamé 98.)

Szerdán játsszák
20.45: Arsenal–Southampton (Tv: DIGI Sport1)
21.00: Manchester United–West Ham United (Tv: DIGI Sport3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik