Angol Ligakupa: a Liverpool és a Tottenham is a négy között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.17. 22:38
null
Lazar Markovics kipattanóból volt eredményes a Liverpoolban (Fotó: Reuters)
A Liverpool 3–1-re nyert a másodosztály élén álló Bournemouth otthonában az Angol Ligakupa negyeddöntőjében, és a négy közé jutott, akárcsak a Newcastle ellen fölényes, 4–0-s győzelmet arató Tottenham. A két klub a kedden elődöntőbe jutó Chelsea-hez és Sheffield Unitedhoz csatlakozott.

BOURNEMOUTH–LIVERPOOL

A Championship éllovasa, a Bournemouth a Liverpoolt fogadta, és annak ellenére, hogy esélytelenebbként indult, a hazai csapat a 4. percben majdnem megszerezte a vezetést, ám Callum Wilson hiába cselezett ki két védőt, a kapussal szemben végül nagyot rontott, és két méterrel a kapu mellé lőtte a labdát. A folytatásban a Liverpool átvette az irányítást, és a 20. percben Raheem Sterling fejesével meg is szerezte a vezetést. Gyönyörű csapatjáték eredménye volt a találat, Jordan Henderson remek passzával szinte kihagyhatatlan gólhelyzetbe hozta Sterlinget (1–0).

Nem kellett sokat várni a következő gólra, a 27. percben ismét Henderson kapta meg a labdát szélen, és egy visszahúzás után rögtön kapura lőtt, ám ezt még védte Artur Boruc, a kipattanót viszont tizenhat méterről Lazar Markovics a jobb alsó sarokba bombázta (2–0).

A második félidőben tovább nyomott a Pool, aminek meg is lett az eredménye, az 51. percben Sterling duplázott. A 20 éves játékos Adam Lallanától kapta meg a labdát, két védőt is megbolondított, végül az elfekvő Boruc mellett a hosszúba gurított (3–0). Az 57. percben szépített a Bournemouth, Dan Gosling kapott labdát a szélen, betörését végignézték a liverpooli védők, majd lőni is hagyták. A bomba középre ment, ám Brad Jones kapus lábáról a hálóba pattant a labda (3–1).

A hátralévő időben hiába támadott többet a hazai együttes, gólt már nem tudott szerezni, így a Liverpool 3–1-es sikerével bejutott a sorozat elődöntőjébe.


Summary All Goals & highlights - Bournemouth vs... by gradacurva81

TOTTENHAM–NEWCASTLE

A hazai pályán szereplő Tottenham jól kezdte a Newcastle United elleni ligakupa-negyeddöntőt, ám az első negyedórában csak kisebb helyzeteket sikerült kialakítania. A 18. percben már gólra váltotta mezőnyfölényét, egy szöglet után Jak Alnwick kapus aláfutott a labdának, amelybe így csak beleérni tudott, szerencsétlenségére az pont Nabil Bentalebhez pattant, aki estéből bepöckölte a kapuba (1–0).

Nem állt meg a hazai csapat, az első félidőben végig jobban játszott, a 36. percben pedig majdnem növelte is előnyét, ám Harry Kane távoli lövése fél méterrel a bal alsó sarok mellett elzúgott. A második játékrész elején rögtön betalált a Tottenham, a 46. percben Nacer Chadli vállalkozott húsz méterről lövésre, amely nem volt erős, ám annál jobban helyezett, és végül a bal alsó sarokban kötött ki (2–0).

A kegyelemdöfést a 63. percben Kane adta meg a vendégegyüttesnek. A 21 éves támadó Andros Townsend passza után, nyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba (3–0). A 70. percben egy newcastle-i hiba után Christian Eriksen iramodott meg, majd 22 méterről lövésre vállalkozott. Borucról kipattant a labda, amelyet a néhány másodperccel előtte, csereként beálló Roberto Soldado köszönt szépen, és begurított a hálóba (4–0).

A megnyugtató előny hatására visszaálltak a hazaiak, és habár a Newcastle-nak egy helyzetre még futotta az erejéből, maradt a 4–0-s Hotspur-diadal.


Tottenham 4-0 Newcastle Full Highlights... by OfficialGoals

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Bournemouth (II.)–Liverpool 1–3
(Gosling 57., ill. Sterling 20., 51., Markovics 27.)
Tottenham Hotspur–Newcastle United 4–0 (Bentaleb 18., Chadli 46., Kane 65., Soldado 70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik