Ten Hag: Ha képesek vagyunk így legyőzni a Liverpoolt, akkor bárki ellen nyerhetünk

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 10:44
Amad 121. percben szerzett góljával a Manchester United ment tovább a négy közé (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester United drámai mérkőzésen hosszabbításban 4–3-ra legyőzte a Liverpoolt az Old Traffordon, és ezzel bejutott az angol FA-kupa elődöntőjébe, amelyben a másodosztályú Coventry Cityvel csap össze a Wembleyben. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a „vörös ördögöknél”!

 

„Igen, volt már részem ehhez hasonló mérkőzésekben korábban – idézte a klub honlapja az MU menedzserét, Erik ten Hagot.De természetesen, ha a Manchester United a Liverpool ellen játszik, az a világ egyik legnagyszerűbb futballmérkőzése, amelynek történelmi jelentősége van.”

Az angol rekordbajnok a mérkőzés elején meglepte riválisát, és a 10. percben megszerezte a vezetést.

„Azt gondolom, hogy az első 35 percben nyújtottuk idénybeli legjobb teljesítményünket. Nagyon jól játszottunk a labda birtokában és anélkül is. Aztán az utolsó tíz percben szintén. Az első játékrész után visszaestünk, és láthattuk, hogy a Liverpool nagyon jó csapat. Azonnal átvették az irányítást, ám aztán sikerült stílust váltanunk, különösen a játékrendszerünk tekintetében. És attól a pillanattól kezdve mi lettünk kezdeményezőbbek, hittünk magunkban, helyzeteket dolgoztunk ki és gólokat szereztünk” – állapította meg a United mestere. Hozzátette, hogy csapata végig kitartott és a nehéz helyzetekből is felállt. Sok kudarc érte őket az idényben, de mentálisan erősek, és a szurkolók támogatásával sikerült a fordítás.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

„Minden csapatnak szüksége van egy idény során ilyen pillanatokra, ám nekünk eddig ez nem volt meg. Ez lehet az a momentum, amelyből a csapat hitet és energiát meríthet, hogy nagyszerű dolgokat érhessünk el. És úgy gondolom, ha képesek vagyunk így legyőzni a Liverpoolt, akkor bárki ellen nyerhetünk. Szóval ez csak rajtunk múlik – jelentette ki Ten Hag, aki a folytatással kapcsolatban elmondta, hogy január óta ráléptek a győzelmek útjára, de már minden meccs döntővel ér fel nekik. – Eddig egy döntőt vesztettünk el, a Fulham ellen, amelyet nem engedhettünk volna meg magunknak. Nekünk a lehető legjobb játékunkkal kell előrukkolnunk ahhoz, hogy el tudjuk érni a céljainkat, amelyek nem változtak: ott akarunk lenni a Bajnokok Ligájában és trófeáért akarunk harcolni.”

A Unitedet az egész idényben hátráltatták a sérültek, ám a Liverpool ellen négyen is visszatérhettek: Aron Wan-Bissaka és Rasmus Höjlund kezdett, Harry Maguire és Mason Mount pedig csereként játszott, ugyanakkor Jonny Evans megsérült és nem volt bevethető. „Még mindig sok a sérültünk, de megbirkózunk a helyzettel. Győzni fogunk!”

A Manchester United a négy között papíron a leggyengébb ellenfelet kapta a mérkőzés utáni sorsoláson, a másodosztályú Coventry Cityvel csap össze a londoni Wembley Stadionban.

„Szerintem 50-50 százalék esélyünk van, úgy, mint bármely elődöntőben óvatoskodott a holland szakember. – Néztem őket tegnap, nagyon jó csapatot alkotnak. Mentálisan erősek, kiválóak voltak a Wolves ellen. Jó futballt játszanak, szóval a legjobbunkat kell nyújtanunk ellenük. De ha sikerül, akkor nagyok jók az esélyeink a győzelemre.”

A mérkőzés hőse a 85. percben beálló Amad Diallo volt, aki a 121. percben lőtte a győztes gólt.

„Az elmúlt idényben a Sunderlandnél voltam, és az volt az álmom, hogy a Manchester Unitedben játszhassak”mondta a 21 éves elefántcsontparti játékos, akinek mostanáig a legemlékezetesebb pillanata az volt a klubnál, amikor egy Milan elleni Európa-liga-meccsen háttal a kapunak fejelt gólt.

„Szóval azért vagyok itt, hogy minden pillanatban álmodjak. Minden pillanat olyan, mint egy álom – árulta el. – Nagyon boldog vagyok, hogy ma gólt szereztem.”

„A United számára minden mérkőzés egy Bajnokok Ligája-döntő – folytatta. – Minden csapat meg akarja verni a Manchester Unitedet, így a Unitednek minden meccset meg kell nyernie. Tehát ha minden meccset meg akarsz nyerni, akkor úgy kell játszanod, mintha Bajnokok Ligája-döntő lenne. És azt hiszem, ma láthattuk, hogy a Manchester United mit csinál a pályán. És úgy gondolom, hogy megérdemeltük ezt a győzelmet.”

Amad Diallónak egészen furcsa meccse volt: a 116. percben azért kapott sárga lapot, mert nem engedte, hogy a Liverpool elvégezzen egy szabadrúgást. Majd miután meglőtte a győztes gólt, levette a mezét, amiért a második sárgáját is megkapta. Tehát úgy választották meg a mérkőzés legjobbjának, hogy kiállították.

 

A Givemesport idézte Amadot a mezlevétele kapcsán. „Elfelejtettem az első sárga lapomat. Nagyon szomorú vagyok a piros miatt, de a legfontosabb, hogy nyertünk, ráadásul egy olyan nagy csapat ellen, mint a Liverpool. Ez egy nagy pillanat nekem.”

 

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester United–Liverpool 4–3 (1–2, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után
Manchester, Old Trafford. Vezette: Brooks
MAN. UNITED: A. Onana – Dalot, Varane (A. Diallo, 85.), Wan-Bissaka (Maguire, 71.), Lindelöf (Mount, 106.) – Mainoo (Eriksen, 80.), McTominay – Bruno Fernandes, Garnacho, Rashford – Höjlund (Antony, 71.). Menedzser: Erik ten Hag
LIVERPOOL: Kelleher – Van Dijk, J. Gomez (Cimikasz 101.), Quansah, Robertson (Bradley, 77.) – Szoboszlai (Elliott, 72.), Endo, Mac Allister – Szalah (Gakpo, 77.), D. Núnez, Luis Diáz (Clark, 113.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: McTominay (10.), Antony (87.), Rashford (112.), A. Diallo (120+1.), ill. Mac Allister (44.), Szalah (45+2.), Elliott (105.)
Kiállítva: A. Diallo (120+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik