FA-kupa: a berohanó szurkolók miatt félbeszakadt a meccs, végül továbbment Birminghamben a Wolves

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 14:40
Ez a pályára berohanó szurkoló megjárta (Fotó: Getty Images)
A 78. percben félbeszakadt a másodosztályú West Bromwich Albion és a Premier League-be tartozó Wolverhampton Wanderers 4. fordulós FA-kupa-mérkőzése vasárnap, ugyanis a vendégek második gólja után a hazai szurkolók egy része berohant a pályára és elszabadultak az indulatok. A közjáték után a játékosok az öltözőbe vonultak, végül rövid szünet után folytatódott a meccs, melyet a vendégek nyertek meg 2–0-ra, s bejutottak a következő fordulóba.

Hiába volt papíron osztálykülönbség a két csapat között, a Wolverhampton nem számíthatott könnyű mérkőzésre a West Bromwich otthonában. Az első félidőben több helyzetet is dolgoztak ki a hazaiak, ám az első kaput eltaláló lövésükből a vendégek szerezték meg a vezetést: a 38. percben egy kontra végén Pedro Neto iramodhatott meg a szélen, aztán miután egy kis szerencsével előtte maradt a labda, kilőtte a rövid alsó sarkot (0–1). (VIDEÓ ITT!)

A második játékrész hajrájába lépve Matheus Cunha is eredményes volt, ezzel úgy tűnt, eldőlt a találkozó (0–2). (VIDEÓ ITT!)

A gól után azonban nem folytatódott a játék, ugyanis a szemben lévő kapunál, a szögletzászló magasságában a szurkolók berohantak a pályára, ahol gyakorlatilag tömegverekedés tört ki. A rendezők és a rendőrség nagy nehézségek árán ugyan visszaszorította őket a helyükre, de egy kis várakozás után a vendégek bevonultak az öltözőbe, aztán nem sokkal később a hazaiak is így tettek. (VIDEÓ ITT)

A közjáték után 35 perccel folytatódott a meccs, az állás viszont már nem változott, vagyis a Wolverhampton idegenbeli sikerrel búcsúztatta másodosztályú riválisát.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT (AZ ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI, VALAMINT A TÉVÉS MECCSEK)
West Bromwich Albion (II.)–Wolverhampton Wanderers 0–2 (P. Neto 38., Cunha 78.)
Később
15.30: Liverpool–Norwich City (II.) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
17.30: Newport (IV.)–Manchester United (Tv: Spíler1)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Fulham–Newcastle United 0–2 (Longstaff 39., Burn 61.)
Ipswich Town (II.)–Maidstone (VI.) 1–2 (Sarmiento 56., ill. Reynolds 43., Corne 66.)
Everton–Luton Town 1–2 (Harrison 55., ill. Mikolenko 39. – öngól, Woodrow 90+6.)
Sheffield United–Brighton & Hove Albion 2–5 (Hamer 44., Osula 45+8., ill. Bounanotte 14., Joao Pedro 29., 52., 67. – az első kettőt 11-esből, Welbeck 90+7.)
Leeds (II.)–Plymouth (II.) 1–1 (Anthony 31., ill. Randell 73.)
Leicester (II.)–Birmingham (II.) 3–0 (Vardy 47., Akgün 72., Praet 88.)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Bournemouth–Swansea City (II.) 5–0 (Kelly 7., Scott 10., Sinisterra 14., D. Brooks 35., Solanke 44.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik