Liverpool: Szoboszlai hízelgő dicséretet kapott a német legendától

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 18:34
null
Jürgen Klinsmann látott már egy-két jó futballistát, ha ő megdicsér valakit... (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominik valósággal berobbant a Liverpoolba a nyári átigazolása után, remek teljesítménye miatt naponta újabb és újabb szakértők, egykori és mai futballisták dicsérik meg őt. Van, aki szerint egyenesen világklasszis!



Jürgen Klinsmann, minden idők egyik legjobb német támadója sem rejtette véka alá a véleményét Szoboszlairól.

Miután az elmúlt években számos, a Bundesligából Angliába igazoló játékos megszenvedett a beilleszkedéssel és a formába lendüléssel, Szoboszlai Dominik gyorsan bizonyította, hogy minden benne kétkedő tévedett – írja a tbrfootball.com.

Sokan voltak, akik végig bíztak Szoboszlaiban, az egyikük Jürgen Klinsmann, aki az ESPN-nek nyilatkozva kijelentette, számára egyáltalán nem meglepő a középpályás jó teljesítménye.

„Már a Bundesligában megmutatta a képességeit, nemcsak a támadások befejezésében jó, hanem a mezőnymunkában is. Komplett játékos, az egész meccsen képes uralni a mezőnyt, kiváló a munkamorálja, és ha a menedzsere bízik benne, képes meccsről meccsre így, ilyen magas szinten teljesíteni” – nyilatkozta a magyar játékosról az 1990-es világbajnok támadó.

A Liverpool egykori játékosa, Luis García azt emelte ki, hogy Szoboszlai fáradhatatlanul robotol a két tizenhatos között, védekezik, támad, és kiválóak a meglátásai az ellenfél kapuja előtt, gólerős, gólpasszokat ad; és továbbra is bízni fog benne menedzsere, Jürgen Klopp.

A korábbi kiváló szélső szerint Szoboszlai „a Liverpool top-top idei igazolása”.

Szoboszlainak látszólag nincs gyenge pontja, képes sokat és gyorsan vezetni a labdát, kapura lőni, kulcspasszt adni, és a védekezés kötelessége alól sem bújik ki. Régen láttunk ilyen játékost a Liverpoolban, és úgy tűnik, hogy abszolúte jó üzlet a leigazolása – írja róla Charles Jones, aki így zárta a sorait:

„A Liverpoolnak szüksége volt egy világklasszis középpályásra ezen a nyáron, és talált is egyet”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik