PL: új idény, régi Haaland – a címvédő City legyőzte az újonc Burnleyt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 23:01
null
Erling Haaland nem lassít, gólokkal nyitotta az új évadot is (Fotó: Getty Images)
Véget ért a várakozás: útnak indult az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) új idénye. A nyitó meccsen a címvédő Manchester City 3–0-ra legyőzte az újonc Burnleyt.       


Tanítvány a mester ellen, újonc a címvédő ellen
– így kezdődött a 2023–2024-es PL-idény. Előbbiek alatt természetesen Vincent Kompany vezetőedző és a Burnley értendő, míg utóbbiak Pep Guardiolát és a Manchester Cityt takarják, hiszen a korábbi belga válogatott védő hosszú éveket töltött el Manchesterben a katalán tréner irányítása alatt (is).

A meccs tulajdonképpen csöppet sem indult váratlan módon, hiszen az előző idényben rekordok sorát döntögető, 36 PL-gólig jutó Erling Haaland már a 4. percben eredményes volt. A következő percek aztán a City hibáiról és a Burnley szépen felépített támadásairól szóltak, de Kompany együttese nem volt elég pontos a kapu előtt.

Utóbbinak ára volt, Haaland egy fantasztikus lövés után az első félidő derekán újabb gólt szerzett, ezzel gyakorlatilag eldöntve a találkozót. A második félidő jóval lassabb, kevésbé szórakoztató futballt hozott, ám egy City-gól még így is volt a meccsben: Rodri közelről talált a kapuba. A címvédő tehát magabiztos győzelemmel kezdett, de a Burnleynek sincs oka szégyenkezni, sőt – hacsak nem amiatt, hogy a 94. percben emberhátrányba került Anasz Zaruri brutális becsúszása miatt... 0–3


ANGOL PREMIER LEAGUE

1. FORDULÓ
Burnley–Manchester City 0–3
(Haaland 4., 36., Rodri 76.)
Kiállítva: Zaruri (90+4., Burnley)

Szombaton
13.30: Arsenal–Nottingham Forest (Tv: Spíler1)
16.00: Bournemouth–West Ham United (Tv: Match4)
16.00: Brighton–Luton (Tv: Spíler1)
16.00: Everton–Fulham
16.00: Sheffield United–Crystal Palace
18.30: Newcastle United–Aston Villa (Tv: Spíler1)

Vasárnap
15.00: Brentford–Tottenham Hotspur (Tv: Spíler1)
17.30: Chelsea–Liverpool (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik