PL: mégsem adják el a Liverpoolt, de keresnek befektetőket

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.20. 19:37
null
Befektetőket vár a Liverpool (Fotó: Getty Images)
Bár úgy hírlett, a Liverpool a közeljövőben tulajdonosváltáson eshet át, ezt most cáfolta John Henry tulajdonos, a Fenway Sports Group első számú embere.

 

A Fenway Sports Group 2010-ben vásárolta meg a Premier League-ben szereplő Liverpoolt, amely azóta története egyik legsikeresebb korszakát tudhatja maga mögött, felmutatva többek között egy Premier League- és egy Bajnokok Ligája-címet. Az FSG első számú embere, társalapítója John Henry, akiről úgy hírlett, megfelelő ajánlat esetén szívesen megválna a klubtól.

Ezt cáfolta most a tulajdonos, aki elmondta, már nem cél az eladás, de befektetőket azt bizony várnak a klubhoz: „Hogy eladjuk-e a Liverpoolt? Nem. Hogy beszélünk-e esetleges új befektetőkkel. Így bizony. Azt, hogy történik-e ez ügyben valami előrelépés, majd meglátjuk, de úgy hiszem, hogy fog. Az viszont biztos, hogy nem adjuk el a klubot.”

A modern kori Liverpool-projekt az utóbbi időben szétesni látszik, de ezt nem az idénybeli gyengébb eredmények támasztják alá, hanem az, hogy a sikerekben jelentős szerepet játszó felső vezetői stáb java része távozik vagy már távozott. Az FSG ráadásul nem önti esztelenül a pénzt a Liverpoolba, amely így nehezebben veszi fel a versenyt pénzügyileg a riválisokkal, például a Manchester Cityvel. Éppen ezért úgy tűnik, a mostani vezetőség új befektetőkkel szeretne több pénzt állítani a klub mellé.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik