Brighton: szívrohamot kapott a szívbetegség miatt visszavonult játékos

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 17:40
Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a Brighton & Hove Albion egykori játékosa, Enock Mweput ma (vasárnap) reggel kórházba szállították, miután szívrohamot kapott, és összeesett.

Mint azt mi is megírtuk, a sportolónál örökletes szívbetegséget diagnosztizáltak, ezért tavaly októberben, 24 évesen vissza kellett vonulnia. A Brighton akkori tájékoztatása szerint Enock Mwepu állapota idővel egyre súlyosabbá válhat, és rendkívül nagy kockázatnak lenne kitéve a rendszeres játékkal.


A nemzetközi sajtó most egybehangzóan arról ír, hogy Mwepu vasárnap reggel szívrohamot kapott, és kórházba szállították. Cikkünk megjelenéséig a Brighton, melynél tavaly decemberben kinevezték az U9-esek akadémiájának edzőjévé, még nem reagált a hírre.

A 24 éves középpályás Zambiában játszott a NAPSA Starsban és a Kafue Celticben, mielőtt az osztrák Lieferinghez és az RB Salzburghoz került volna, ahonnan 2021 nyarán szerezte meg a Brighton. Az előző PL-idényben 18 mérkőzésen két gólig és négy gólpasszig jutott, a mostani kiírásban pedig hat találkozón egy találatot készített elő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik