MU: ledózerolhatják az Old Traffordot, rögvest két stadion épülhet a helyére

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 14:53
null
Az egyik megoldás az lenne, ha a vasút irányába bővülne tovább az <strong>Old Trafford </strong>(Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) rekordbajnoka, a Manchester United nagy lépéseket tervez a stadionja modernizálása, bővítése érdekében – értesült a Telegraph.

 

Az Old Trafford nem tartozik a modern stadionok közé. Többek között nincsen wifi a létesítményben, ahogyan nagy kivetítő sem és a székek is kényelmetlenek. Mindeközben a városi rivális Manchester City egy korszerű, modern létesítményt kapott, ahogy az Arsenal, a Tottenham Hotspur és a West Ham United is, de az Anfielden is végrehajtottak már átalakításokat a szurkolók kényelme érdekében. Az „Álmok Színházában” viszont a mozgássérültek számára biztosított útvonalak korszerűsítését leszámítva nem voltak jelentős fejlesztések 2005 óta.

Új, nagyobb stadion épülne... (Fotó: Telegraph)
Új, nagyobb stadion épülne... (Fotó: Telegraph)

A Telegraph két lehetséges opcióról ír. Az egyik, hogy az Old Traffordot teljesen ledózerolnák és újjáépítenék a vasúttól és a csatornától minimálisan távolabb, a jelenlegi nagy parkolónál, ráadásul az új stadion 90 ezer néző befogadására lenne alkalmas. Ezzel egy időben egy új, kisebb stadion is felépülve, amelyet a Manchester United női és utánpótláscsapatai vennének igénybe.

...vagy a mostanit bővítenék tovább (Fotó: Telegraph)
...vagy a mostanit bővítenék tovább (Fotó: Telegraph)

A másik terv az lenne, hogy a vasúthoz közelebbi lelátót bővítenék.

A Telegraph beszámolója szerint jelenleg 4.2-4.3 millió fontos bevételt jelent az MU számára egy-egy telt házas bajnoki. A fejlesztésekkel szeretnék elérni, hogy ez az összeg jóval nagyobb lehessen a jövőben.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK
21.00:
Manchester United (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Ajax (holland)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik