Chelsea: újra árusíthatnak jegyeket a meccseikre – bár van egy de…

Vágólapra másolva!
2022.03.24. 09:51
null
Újra kinyithatnak a Stamford Bridge jegypénztárai (Fotó: AFP)
Akár telt ház előtt is fogadhatja a Chelsea a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében! Néhány hete ez még aligha lett volna hírértékű, ám az Oroszországgal és az orosz milliárdosokkal szemben hozott szankciók részeként a londoni klub az elmúlt időszakban nem árusíthatott belépőket a mérkőzéseire. A brit kormány azonban szerdán elfogadott egy új javaslatot, amely ezt megváltoztatja.

 

A döntés értelmében a Chelsea minden idegenbeli mérkőzésére árusíthat jegyeket szurkolóinak, illetve szintén minden a Stamford Bridge-en rendezendő meccsre eladhat belépőket a vendégdrukkereknek. A Bajnokok Ligája, az FA-kupa és a női Szuperliga meccseire szintén értékesíthetnek tiketteket – olvasható a kormány által közzétett dokumentumban. A PL-meccsekre eladott vendégjegyek utáni bevétel a ligához kerül.

Ami egyelőre nem lehetséges, az a hazai bajnokikra való jegyértékesítés a hazai szektorokba.

„Köszönettel tartozunk a Chelsea-szurkolók türelméért, amíg sikerült a különböző szervezettekkel tető alá hoznunk ezt a megoldást. Azóta dolgoztunk a Chelsea működésének biztosításán, azon, hogy a klub tovább futballozhasson a legmagasabb szinteken, mióta életbe léptek a szankciók a tulajdonos Roman Abramoviccsal szemben. Nem volt könnyű megtalálni a működőképes megoldásokat” – mondta Nigel Huddleston sportminiszter.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Egyesült Királyság március 10-én az országban lévő teljes vagyona befagyasztásával szankcionálta Roman Abramovicsot az orosz–ukrán háború miatt.

A londoni futballklub egy speciális licenc alapján tovább működhetett, ám az egyéb kereskedelmi tevékenységeit fel kellett függeszteni, így új jegyeket sem adhatott el, a meccsekre csupán a bérletesek és a belépőjüket már korábban megváltott nézők mehettek be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik