PL: megkérdezték Wengert, mit szól ahhoz, hogy Mourinho beverné az arcát

Vágólapra másolva!
2016.09.23. 15:14
Mint ismert, pénteken a Daily Mail közölt részleteket Rob Beasly hamarosan megjelenő botránykönyvéből, amelynek egyik idézetében José Mourinho azt mondja, hogy „beverné Arsene Wenger arcát”. Az Arsenal menedzserét természetesen megkérdezték, mit gondol erről.

A szóban forgó Mourinho-idézet így szól: „Ha Mr. Wenger a Chelsea-t és a Mata-üzletet kifogásolja, akkor egy nap megtalálom a futballpályán kívül, és beverem a képét”.„Ha Mr. Wenger a Chelsea-t és a Mata-üzletet kifogásolja, akkor egy nap megtalálom a futballpályán kívül, és beverem a képét”.

Egyszer az oldalvonalnál is majdnem elcsattant egy pofon... (Fotó: AFP)
Egyszer az oldalvonalnál is majdnem elcsattant egy pofon... (Fotó: AFP)

Arsene Wenger és a jelenleg a Manchester Unitedet irányító José Mourinho erős rivalizáláson alapuló kapcsolata eddig sem volt baráti, várhatóan a jövőben sem lesz az, de úgy tűnik, Arsene Wengerben nem hagytak mély nyomot a fenti szavak. A francia állítja, nem tervezi elolvasni a könyvet.

„Nem olvastam a könyvet és nem is tervezem, így nem tudok hozzáfűzni semmit. A futballról és csak is a futballról vagyok hajlandó beszélni Önökkel. Nem vagyok destruktív hangulatban, sosem, inkább konstruktív vagyok, nem szeretnék erről beszélni, a holnapi mérkőzésre koncentrálok, futballozni akarunk” – reagált Wenger, amikor a nagy port kavaró Mourinho-idézetről kérdezték. Az Arsenal szombaton a Chelsea-t fogadja a Premier League hatodik fordulójának rangadóján.

„Nincs személyes problémám senkivel, mindenkit tisztelek, aki a szakmánkban dolgozik. Úgy érzem, nem beszélek túl sokat a többi csapatról. Néha kiszalad a számon, amit gondolok, ez hozzátartozik a személyiségemhez."

„Ennek semmi köze a holnapi mérkőzésünkhöz – tért vissza Wenger az idézethez. – Csak arra fókuszálok, hogy jól végezzem a munkámat és tisztelettel bánjak a körülöttem lévőkkel.”

Wengert később megkérdezték, hogy nem tervezi-e egy saját – önéletrajzi – könyv kiadását.

„Talán, egyszer eljön ez a nap is, de jelenleg nem állok készen rá” – válaszolta, majd kitért a Chelsea elleni találkozó esélyeire is.

Wenger úgy véli, legyőzhetik a Chelsea-t (Fotó: AFP)
Wenger úgy véli, legyőzhetik a Chelsea-t (Fotó: AFP)

„Számomra ez mindig egy rangadó volt, de ennek semmi köze a személyes ellentétekhez. Az elmúlt tíz évben a Chelsea rendkívül erős volt mindig, ahogyan a mai napon is az. Azelőtt mi voltunk jobb csapat, aztán egyre inkább a Chelsea. Most úgy tűnik, egy új időszak kezdődött, az erőviszonyok kiegyenlítettebbek. Jó esélyünk van a győzelemre” – tekintett előre az Arsenalt húsz éve szolgáló menedzser.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik