FA-kupa: ér-e negyven fontot a középpályásnak Di María meze?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 09:42
null
Donaldsonnak sokba kerülhet Di María meze (Fotó: dailymail.co.uk)
Az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójában a Manchester United megismételt mérkőzésre kényszerült a Cambridge Uniteddel szemben. Ángel Di María, a manchesteriek játékosa Ryan Donaldsonnak ígérte oda a mezét kedd estére, a negyedosztályú klub középpályása azonban reméli, neki nem kell adnia cserébe semmit, a klub ugyanis nem engedheti meg magának a dresszcserét.

A két csapat első mérkőzésén 0–0-s döntetlen született, a folyamatosan anyagi nehézségekkel küszködő Cambridge így 1.5-1.7 millió fontnyi bevételre tehet szert. Az 1912-ben alapított U's éves bevétele általában 1.6 millió font. A cambridge-iek 250 ezer fontot gyűjtöttek be csak az első mérkőzésből, a „visszavágón” pedig valószínű az Old Traffordon a csaknem telt ház és biztos a televíziós közvetítés.

A klubnál ettől függetlenül nem öntöttek még mindent aranyba, továbbra is nehézségekkel küzdenek. Erről tanúskodik Ryan Donaldsonnak, az első mérkőzés legjobbjának megnyilvánulása, aki megkaphatná Di María dresszét, de nincs egyszerű helyzetben.

„Ángel Di María megígérte, hogy odaadja nekem a mezét a meccs végén – mondta Donaldson. – Remélem, neki nem kell az enyém… A klub nincs túl jó anyagi helyzetben, ezért negyven fontot kellene fizetnem, ha cserélni akarna.”

Ha az argentin szélső szeretné a negyedosztályú csapat középpályásának mezét, lehet, hogy jobban teszi, ha magával viszi a pénztárcáját a meccsre, de az mindenképpen kérdés, hogy milyen hangulatban lesz a találkozó végén. A „vörös ördögök” egy kupakudarcot átéltek már ebben a szezonban, egy újabb már nemigen férne bele, különösen, hogy az FA-kupa lehet az egyetlen esélye a trófeaszerzésre Louis van Gaal együttesének.

ANGLIA, FA-KUPA
4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK

20.45: Fulham (II.)–Sunderland (Az első meccsen: 0–0)
20.45: Manchester United–Cambridge United (IV.) (0–0) (tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
20.45: Sheffield United (III.)–Preston North End (III.) (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik