Angol Ligakupa: az MK Dons tönkreverte Van Gaal MU-ját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.26. 22:56
null
A manchesteri játékosok sem értik, hogy tudtak ilyen simán kikapni (Fotók: Reuters)
A Manchester United 4–0-s vereséget szenvedett a Milton Keynes Dons otthonában az angol Ligakupa 2. fordulójában, így búcsúzott a további küzdelmektől. Továbbra is várni kell tehát Louis Van Gaal első manchesteri győzelmére.

Valószínűleg sokan úgy gondolták, hogy a harmadosztályú Milton Keynes Dons ellen meglesz Louis van Gaal első győzelme a Manchester United menedzsereként. Nem lett – nagyon nem. A „vörös ördögök" szimpatizánsai azonban optimistán is felfoghatják a Milton Keynes Dons elleni Ligakupa-kiesést: legalább ezzel a sorozattal sem kell már foglalkozniuk.

Persze Van Gaalnak nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja magyarázni a vereséget. Merthogy nemcsak kikapott a Manchester United, hanem tette ezt nagyon simán egy harmadosztályú csapat ellen. És erre az sem mentség, hogy nemrég van a kispadon és, hogy a De Gea – M Keane, Evans, Vermijl – James, Powell, Anderson, Janko – Kagava – Hernández, Welbeck kezdőcsapat azért nem nevezhető a legerősebbnek.

Mindenesetre a holland mestert ismerve, érdekes meccs utáni sajtótájékoztatóra lehet számítani.

A mérkőzésen egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a harmadosztályú csapat, sőt, a 25. percben meg is szerezte a vezetést – igaz, ehhez kellett Evans hatalmas hibája. Az MU védője csúnyán eladta a labdát, amit Grigg használt ki egy remek passzt követően. A második félidőben pedig szintén ő volt eredményes: gyönyörű megoldással, mellel továbbította a labdát a kapuba.

Van Gaalnak ismét magyarázkodnia kell
Van Gaalnak ismét magyarázkodnia kell

Ekkor még lehetett volna esélye az MU-nak, de az Arsenaltól kölcsönben a Donsnál szereplő Afobe egy higgadt befejezéssel rövidre zárta a kérdést. Nemhogy kiesett a Manchester United, de a 70. percben gyakorlatilag már minden esélye elszállt a továbbjutásra.

Afobe aztán a 84. percben újabb gólt szerzett, miután áthámozta magát a manchesteri védelmen. Az utolsó öt percben már csak daloltak a hazai szurkolók, erre talán ők sem számítottak. A manchesteri szimpatizánsok viszont biztos, hogy nem....

Tőzsér Dánielt a Watford, a Bolton Wanderers Bogdán Ádámot nem jelölte a meccskeretébe. Az pedig még teljesen egyértelmű, hogy a ma klubot váltó Király Gábor sem lehetett ott a Fulhamben.

ANGOL LIGAKUPA
2. FORDULÓ

Bournemouth–Northampton Town 3–0
Brentford–Fulham 0–1
Burnley–Sheffield Wednesday 0–1
Crewe Alexandra–Bolton Wanderers 2–3 – h. u.
Derby County–Charlton Athletic 1–0
Gillingham–Newcastle United 0–1
Huddersfield Town–Nottingham Forest 0–2
Leicester City–Shrewsbury Town 0–1
Middlesbrough–Preston North End 3–1
Millwall–Southampton 0–2
Norwich City–Crawley Town 3–1
Port Vale–Cardiff City 2–3
Scunthorpe United–Reading 0–1
Swansea City–Rotherham United 1–0
Swindon Town–Brighton & Hove Albion 2–4 – h. u.
Walsall–Crystal Palace 0–3
Watford–Doncaster Rovers 1–2
West Ham United–Sheffield United 1–1 – 11-esekkel 4–5
Milton Keynes Dons–Manchester United 4–0
West Bromwich Albion–Oxford United 1–1 – tizenegyesekkel: 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik