Emirates-kupa: elképesztő Sanogo, hengerelt az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 19:20
null
Sanogo szép mozdulata után szerzett vezetést az Arsenal
Az Arsenal az Emirates-kupa második mérkőzésén 5–1-re legyőzte a Benficát. A londoni csapatban Yaya Sanogo négy gólt szerzett. Bemutatkozott Alexis Sánchez.

Hiba lenne a felkészülési mérkőzésekből bármilyen következtetéseket levonni, de az biztos, hogy az Arsenal játékosai élvezik a játékot a labdával, járatják is majd azt rendesen az új szezonban is. A Benfica ellen nem a legerősebb összeállításban játszott a londoni csapat, de a szünetben így is 4–0-ra vezetett – és látványosan futballozott.

Persze Aaron Ramsey – akit az előző szezon legjobb Arsenal-játékosának választottak – alapesetben is kezdő az együttesben, de rajta kívül csak Gibbs helye biztos az alapcsapatban a mostani meccs kezdőjátékosai közül. A walesi középpályás klasszisa az első gólnál már meg is mutatkozott, szépen fordult le a védőjéről, beadását pedig Yaya Sanogo ügyes mozdulattal húzta maga mögött a kapuba.

Ott volt a pályán Joel Campbell is, aki az egyik felfedezettje volt a világbajnokságnak, s hiába tartozott eddig is az Arsenal kötelékébe, munkavállalási engedélyt nem kapott, így kölcsönben kellett szerepelnie az elmúlt években. A Costa Rica-i válogatott támadója most már játszhatott az Arsenalban, ráadásul ő szerezte a második találatot: Bellerín jobb oldalról érkezett beadását kapásból vágta a bal alsóba.

A félidő hajrájában egy Ramsey, Campbell összjáték után Sanogónak az üres kapuba kellett belsőznie a labdát, majd nem sokkal később ugyanő remek ütemben pöckölt el a kapus mellett. Tripla a fiatal francia csatártól. Aki egyébként eddig nem szerzett gólt Arsenal-mezben…

Aztán a második félidő elején ismét betalált Sanogo, a Ramsey lövése után kipattanó labdánál ezúttal sem volt nehéz dolga a franciának, aki kiválóan futballozott az egész mérkőzésen. Négy gólnál tartott már a mérkőzésen, s a mezőnyben is rendkívül aktív volt, több remek cselt bemutatott, sokkal dinamikusabbá vált, mint az előző szezonban.

A Barcelonától érkező Sánchez Arsenal-mezben
A Barcelonától érkező Sánchez Arsenal-mezben

A második játékrészben folyamatosan érkeztek a pályára az Arsenal sztárjai. Beállt Cazorla, Wilshere, Arteta, majd érkezett, bemutatkozott az új igazolás, Alexis Sánchez is.

Ennek ellenére a Benfica szerzett gólt: Gaitán közelről fejelt a londoniak kapujába. Persze az Arsenal a mérkőzést két kapufával zárta le, jelezve, hogy ez a meccs a londoniakról szólt.

Az Emirates-kupa korábbi találkozóján a Valencia 2–2-es döntetlent játszott a Monacóval.

EMIRATES-KUPA
Arsenal–Benfica 5–1
(4–0)
ARSENAL: Martinez – Bellerín, Chambers, Monreal (Miquel, 73.), Gibbs – Flamini (Arteta, 59.), Ramsey (Wilshere, 59.) – Rosicky (Coquelin, 59.), Oxlade-Chamberlain (Cazorla, a szünetben), Campbell (A. Sánchez, 73.) – Sanogo (Akpom, 73.)
Gólszerző: Sanogo (26., 45., 45+1., 49.), Campbell (40.), ill. Gaitán (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik