Charlton: Coulibaly veszélyes, gyors, elégedettek vele

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 17:54
null
Jó benyomást keltett: Adamo Coulibaly játéka tetszett a Charlton stábjának (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Az angol második ligás Charlton Athletic labdarúgócsapatának menedzsere, Chris Powell elégedetten értékelte Adamo Coulibaly teljesítményét az AFC Wimbledon elleni felkészülési mérkőzésen (1–1). Mint arról beszámoltunk, az elmúlt két NB I-es idény gólkirálya a héten érkezett a Charltonhoz próbajátékra.

 

„Rögtön bedobtuk a mély vízbe, mert jelen állás szerint csak a héten lesz itt, és úgy hiszem, kifejezetten jó volt ahhoz képest, hogy csak 48 órája edz velünk. Jól beleillett a játékunkba, gólveszélyes és gyors volt, és azt hiszem, ha erőnlétileg utoléri magát, akkor még sokkal élesebb lesz” – nyilatkozta Powell, hozzátéve: már több mint egy éve figyelte a klub Coulibalyt.

„A megfigyelői hálózatunkban az elmúlt 12 vagy 18 hónapban került be. Rengeteg gólt szerzett Magyarországon, ahol nem rossz a színvonal, és most a Middlesbrough ugyanabból a klubból igazolt [Varga Józsefet, kölcsönbe – a szerk.]. Úgy gondoltuk, eljött az idő, hogy idecsábítsuk, és ő is szeretne Angliában futballozni. Láttam róla dvd-ket, most már edzésen és mérkőzésszituációban is. Ha több időt kap, többet edz, és többet játszik, hiszem, hogy olyan futballista lesz, aki komoly gondokat tud okozni a Championship csapatainak. Nagyon ígéretesen mutatkozott be. Kár, hogy nem szerzett gólt, de a jó centerek ismérve, hogy rendre helyzetbe tudnak kerülni – és ő ezt megtette. Szombaton, a Portsmouth ellen is bevetjük, bár óvatosnak kell lennünk – egyedül edzett mostanában, profi felügyelet és csoportmunka nélkül. Jónak tűnik az állapota, de nem akarom túlzottan meghajtani, mert abból baj lehet.”

A Charlton jelenleg mindenképpen csatárt keres, mert szinte kizárólag tapasztalatlan támadók vannak a keretben – az előző szezonban a londoni csapatnál szerepelt csatárok közül négyen is távoztak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik