Man. City: a szurkolói klub megdöbbent Mancini kirúgásán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.14. 07:10
Az előzmények ismeretében megdöbbentő nyilatkozatot tett Kevin Parker, a Manchester City szurkolói klubjának szóvivője, aki azt mondta, Roberto Mancini hétfő éjszakai elbocsátása a mélypont abban a negyven évben, amióta az égszínkékeknek szurkol. És ami talán még meglepőbb: nincs egyedül.

„Nem meglepő Mancini elbocsátása, de a csalódottságom ettől még elmondhatatlan – mondta Parker a Sky Sportsnak. – Egy éve május 13-án a klub megszerezte a bajnoki címet Sergio Agüerio góljával, de a klubvezetőségének sikerült bemocskolnia ezt a dátumot. A telefonomra számtalan üzenet érkezett a szurkolói klub tagjaitól, mindenki a sajnálatát és megdöbbenését fejezte ki. Roberto Mancini igazi sikerkovács volt: negyven estztendeje vagyok bérletes, és mindig is olyan nagy sikerekre vártam, amiket vele elértünk."

„A hatvanas-hetvenes években Joe Mercerrel hasonlóan sikeresek voltunk, bajnokságot, FA-kupát,. Kupagyőztesek Európa-kupáját nyertünk, de a klub vezetősége úgy gondolta, új irány kell a csapatnak. Ez a döntés harmincöt éves sikertelenséget eredményezett. Nem azt mondom, hogy biztosan újabb harmincötszűk esztendő jön, csak azt, hogy vannak még furcsa döntések. Tudom, hogy sok szurkolónak fogalma sincs, mi ment a háttérben, de Bobby Mancinivel trófeákat szereztünk."

„Sokszor átéltem már kiesést a klub szurkolójaként, mégis azt kell mondanom, hogy ez a mélypont. Ezek után igazi csőd lenne, ha idehoznának valakit, és nem nyernénk semmit. Sohasem felejtjük el Roberto Mancininek, amit a Manchester Cityért tett" – mondta Parker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik