Az új menedzser, Ancelotti szeretne BL-t nyerni a Chelsea-vel

Vágólapra másolva!
2009.06.01. 11:48
A Chelsea hivatalosan is bejelentette, hogy Carlo Ancelotti veszi át az FA-kupa-győzelemmel búcsúzó holland Guus Hiddinktől az együttes irányítását. A Milan tegnap közölte, hogy Ancelotti távozik a csapattól (a kispad ott Leonardóé lett), ma pedig a londoni „kékek” megerősítették azt a korábbi sajtóértesülést, mely szerint három évre szerződtették az olasz szakembert.
Ancelotti: "Arrivederci amore"
Fotó: Action Images
Ancelotti: "Arrivederci amore"
Ancelotti: "Arrivederci amore"
Fotó: Action Images
Ancelotti: "Arrivederci amore"

Az angol sajtó már hetekkel ezelőtt tényként írt arról, hogy nyártól az olasz Carlo Ancelotti lesz a Chelsea menedzsere, de a klub hivatalosan csak hétfőn erősítette meg, hogy hároméves szerződést kötött a szakemberrel.

„Edzőként nyolc felejthetetlen évet töltöttem a Milannál, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem. Úgy éreztem azonban, eljött az ideje annak, hogy a tudásomat máshol is kamatoztathassam. A Chelsea egy új, hatalmas kihívást jelent számomra” – kezdte első nyilatkozatát új csapatának hivatalos honlapján Carlo Ancelotti.

„Tudom, a Chelsea-nél az a cél, hogy minden sorozatban versenyben legyünk az első helyért, és én mindent meg fogok tenni, hogy megfeleljek ennek az igénynek” – folytatta Ancelotti.

„A Bajnokok Ligája különleges sorozat számomra, a legrangosabb európai kupát a Milannal játékosként és edzőként is kétszer nyertem meg. Tisztában vagyok vele, hogy a Chelsea négy elődöntőt és egy döntőt is elbukott az elmúlt években, de jövőre eljöhet a győzelem ideje” – fogalmazott az 50 éves szakember.

Ancelotti a Chelsea TV-nek angolul nyilatkozott, és megjegyezte, ez az első angol interjúja, s ezen a téren még sokat kell fejlődnie. „A szezon kezedtéig még fejlesztenem kell a nyelvtudásomat, mert szeretnék tökéletesen szót érteni a játékosaimmal és a szakmai stáb tagjaival is” – mondta.

A tréner összhasonlította az angol és olasz futballt is. Elmondta, Olaszországban sokkal nagyobb taktikai csata van a pályán, és elsősorban a biztos védekezésből indítják támadásaikat a csapatok, míg az angolok jóval nyíltabban játszanak.

Ancelotti az elmúlt nyolc évben a Milan kispadján ült vezetőedzőként, míg korábban a Reggiana, a Parma és a Juventus csapatánál dolgozott hasonló beosztásban. Játékosként egyébként szintén megfordult a Milannál, ahol 1987-től pályafutása utolsó öt évét töltötte – vagyis összességében 13 évet húzott le a lombard klubnál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik