Guus Hiddink: négy nullára is megnyerhettük volna a mérkőzést

Vágólapra másolva!
2009.03.16. 12:12
A Chelsea menedzsere, Guus Hiddink szerint csapatának sokkal könnyebben kellett volna begyűjtenie a három pontot vasárnap a Manchester City ellen. Mint ismert: a londoniak csupán Michael Essien góljának köszönhetően nyertek 1–0-ra a Premier League 29. fordulójában.
Essien nagy hasznára volt csapatának
Fotó: Reuters
Essien nagy hasznára volt csapatának
Essien nagy hasznára volt csapatának
Fotó: Reuters
Essien nagy hasznára volt csapatának

A Manchester City ellen betalált Michael Essien. A 18. perc történése pedig el is döntötte a három pont sorsát, bár Guus Hiddink szerint csapata nagyobb különbséggel is győzhetett volna.

„Jobban szerettem volna, ha már az első félidőben eldöntjük a mérkőzést. Ha valahogy másodszor is betalálunk az ellenfél kapujába, négy nullára is nyerhettünk volna. Remekül játszottunk, voltak ígéretes lehetőségeink, ezeket csak értékesíteni kellett volna. Az egyetlen, amit számon kérhetek játékosaimon, az a támadások befejezése volt” – mondta a találkozót követően Hiddink.

„Az elmúlt időszakban játszottunk néhány jó mérkőzést, de van még hova fejlődnnünk. A City ellen sem ijedtünk meg, ezt szilárd védekezésünknek köszönhetjük” – tette hozzá a Chelsea mestere.

A holland szakember természetesen kiemelte a súlyos térdsérüléséből felépülő Michael Essien teljesítményét is.

„Az együttesnek rendkívül fontos, hogy Essien hosszú kihagyás után visszatért. Már a Juventus ellen is remek munkát végzett, ő nem csak akkor játszik jól, ha gólt szerez. Ha Michael a csapatban van, az rengeteg önbizalmat ad nekünk. Régóta ismerem őt, sokat képes hozzátenni a játékhoz”.

A Chelsea győzelmének köszönhetően négy pontra zárkózott a listavezető, a hét végén a Liverpooltól kikapó Manchester United mögé az angol bajnoki tabellán. Bár az MU egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, London „kék” felén még nem mondtak le a bajnoki címről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik