Rio Ferdinand szerint Mourinho lenne Ferguson méltó utóda az MU-nál

Vágólapra másolva!
2009.03.01. 22:57
Rio Ferdinand, a Manchester United rutinos védője a GQ magazinnak adott interjújában elárulta, José Mourinhót tudja elképzelni Sir Alex Ferguson utódjaként a „vörös ördögök” kispadján. Az angol futballista azt is elmondta, gyakran megesik, hogy a skót menedzser lekapja a tíz körméről játékosait.
Ferdinand Mourinhót képzelné el Ferguson utódjaként
Ferdinand Mourinhót képzelné el Ferguson utódjaként
Ferdinand Mourinhót képzelné el Ferguson utódjaként
Ferdinand Mourinhót képzelné el Ferguson utódjaként

Rio Ferdinand, a Manchester United rutinos hátvédje őszintén beszélt csapata mesteréről, Sir Alex Fergusonról a GQ magazinnak adott interjújában. Az angol játékos nagyon kevés edzőt tud elképzelni a „vörös ördögök” kispadján, és úgy véli, hogy José Mourinho lenne a skót tréner méltó utódja.

„Az emberek gyakran faggatnak arról, hogy milyen ember valójában Ferguson – mondta Ferdinand. – Nehéz lenne szavakba önteni. Egy igazi győztes, és ennyi. Kevés embert tudok elképzelni a helyén. Ha olyan edzőt keresünk, akinek hasonlóan erős a személyisége, akkor José Mourinho neve ugrik be először.”

Az angol válogatott védő azt is elárulta, Ferguson szorosan tartja a gyeplőt a Manchester United öltözőjében, és gyakran előfordul, hogy nagyon leteremti játékosait.

„Többször előfordult, hogy fekete társaim elfehéredtek, miután a mester kiosztotta őket – mondta Ferdinand. – Nem túl szép dolog, de az idősebb csapattagok elárulták, régen sokkal rosszabb volt. Velem is előfordult, hogy nagy szidást kaptam egy BL-meccs után, és közben csak arra vártam, hogy mikor tér már át valaki másra. Abban a pillanatban igazságtalannak éreztem, de utólag úgy vélem, igaza volt.”

„Az biztos, hogy mindig az övé az utolsó szó – folytatta a védő. – Ha valaki visszabeszél neki, akkor csak folytatja és folytatja, egyre hangosabban, amíg az ember be nem fogja a száját, Szóval nem érdemes vele vitatkozni. Általában ilyen esetek akkor fordulnak elő, ha rosszul teljesítünk egy szórakozással töltött éjszaka után. Ilyenkor mindenki inkább a földet nézi az öltözőben, nehogy találkozzon a tekintete Fergusonéval.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik