Mégis Alan Shearer lesz a Newcastle United megmentője?

Vágólapra másolva!
2008.10.21. 18:04
Alan Shearer, a Newcastle United korábbi válogatott labdarúgója korábbi csapata a hét végén a Manchester City ellen elért 2–2-es döntetlenje után arra utalt, készen áll arra, hogy a „szarkák” új menedzsere legyen.
Lehet, Shearer mégis a Newcastle-nél köt ki mint menedzser
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, Shearer mégis a Newcastle-nél köt ki mint menedzser
Lehet, Shearer mégis a Newcastle-nél köt ki mint menedzser
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, Shearer mégis a Newcastle-nél köt ki mint menedzser

Szeptember elején írtunk róla, hogy az angol labdarúgó-válogatott korábbi kiválósága, a Newcastle United legendája, Alan Shearer szívesen edzősködne, és az ehhez szükséges vizsgái és iratai is hamarosan meglesznek.

A 2006-ban visszavonult játékos azonban eddig azt állította, ha menedzsernek is adja a fejét, semmiképp sem a Newcastle-nál képzeli el, hiszen, mint mondta, volt klubjánál Mike Ashley tulajdonos megköti az edző kezét, aki ezért nem végezhet teljes körű munkát.

Ezúttal azonban úgy fest, Shearer mégis kipróbálná magát korábbi csapata élén.

A Newcastle-nál azonban egyelőre a káosz az úr: jelenleg a volt wimbledoni szakember, Joe Kinnear látja el az edzői teendőket, ám Mike Ashley új vevőt keres klubjának, miután a múlt hónapban feldühödt rajongók követelték távozását.

„Mindenki tudja, hogy részben már túl vagyok az edzői vizsgákon. Még nincs UEFA Pro licencem, de egyszer az is meglesz” – mesélt Shearer a részletekről.

„Szeretnék menedzser lenni, de nem mondhatom, hogy el lennék ragadtatva, ha a Newcastle-nál kötnék ki – ez nem lenne igaz. Viszont nem fogok visszautasítani semmit. Öt nap hosszú idő ennél a klubnál” – tette hozzá.

Figyelmeztetett azonban arra, ha a tulajdonos tovább folytatja az „ámokfutást”, elveszítheti a csapatkapitányt, Michael Owent is, akinek az idén lejár a szerződése.

„Minél tovább tart a jelenlegi helyzet, annál nehezebb lesz bárkit is ide csábítani. Senkitől sem lehet elvárni, hogy 3-4 éves szerződést írjon alá, miközben minden ennyire bizonytalan” – mondta Shearer, jelezve, hogy még mindig nem elégedett a klub körüli feltételekkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik