Wenger szerint Keane minden idők egyik legjobb edzője lehet

Vágólapra másolva!
2008.10.04. 14:15
Az angol élvonalban negyedik helyen álló Arsenal szombaton a 13. helyezett Sunderlandhez látogat. A vendégek nagy kritikus hírében álló menedzsere, Arsene Wenger ezúttal elismerésének adott hangot: a francia szakember szerint Roy Keane minden idők egyik legjobb edzője lehet.
Arsene Wenger menedzserként elismeri Roy Keane-t
Fotó: Action Images
Arsene Wenger menedzserként elismeri Roy Keane-t
Arsene Wenger menedzserként elismeri Roy Keane-t
Fotó: Action Images
Arsene Wenger menedzserként elismeri Roy Keane-t
„Egy menedzser pályafutása nagyon hosszú, és sok minden történhet az alatt, de Roy Keane-nek minden képessége megvan ahhoz, hogy a legjobb szakvezetők közé kerüljön” – nyilatkozta Arsene Wenger Roy Keane-ről, a Fülöp Mártont is foglalkoztató Sunderland tréneréről.

„Roy Keane olyan futballista volt, aki minden egyes meccsen rendkívül elszántan lépett pályára, és ha ezt a mentalitást szakvezetőként is kamatoztatni tudja, akkor nagyon sikeres pályafutás előtt áll” – fogalmazott Wenger a Mirror című angol lapban.

Az Arsenal menedzserének elismerő szavai azért meglepőek, mert annak idején, amikor Keane a Manchester United futballistája volt, többször is összetűzésbe kerültek; a francia szakember sokszor kritizálta az ír középpályást, mondván, hogy nagyon agresszív futballista.

Wenger most azonban úgy véli, hogy azok a tulajdonságok, amelyek miatt játékosként sokan bírálták Keane-t, nagy edzővé tehetik – ahogy a francia fogalmazott: akár minden idők egyik legjobb szakvezetője is válhat az írből.

Keane az előző szezonban a 15. helyen végzett az angol élvonalban akkor újonc Sunderlanddel, de hogy mire képes valójában a csapattal, az ebben az évadban dőlhet el, hiszen most már nemcsak a bennmaradás kiharcolása a gárda célja.

Roy Keane annak érdekében, hogy igazolja Wenger elismerő szavait, nagy lépést tehet ezen a hétvégén – ha csapatával követi a Hull City múlt heti példáját és szombaton legyőzi az Arsenalt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik