Vége a bizonytalanságnak: Nasrit hivatalosan is bemutatta az Arsenal

Vágólapra másolva!
2008.07.11. 11:40
Samir Nasrit már hetekkel korábban „eladták a lapok” az Arsenalnak, de a rendkívül tehetséges irányító szerződtetését csak pénteken jelentette be hivatalosan is a londoni klub. A középpályás négyéves szerződést írt alá Arséne Wenger csapatával, az átigazolási díj mértéket az Arsenal nem hozta nyilvánosságra. Nasri július 21-én csatlakozik az Ausztriában edzőtáborozó „ágyúsokhoz”, egy nappal később pedig a Haladás ellen mutatkozhat be felkészülési mérkőzésen.
Irány London: hosszas hercehurca után Nasrit végül bemutatták az Arsenalnál
Fotó: Imago
Irány London: hosszas hercehurca után Nasrit végül bemutatták az Arsenalnál
Irány London: hosszas hercehurca után Nasrit végül bemutatták az Arsenalnál
Fotó: Imago
Irány London: hosszas hercehurca után Nasrit végül bemutatták az Arsenalnál

Elhagyja Marseille-t a francia futball egyik legnagyobb tehetsége: Samir Nasri szerződtetését hivatalosan péntek délelőtt jelentette be az Arsenal. Az nem ismert, hogy mekkora összegért szerződtették az „ágyúsok” a 12-szeres válogatott támadó középpályást, de az OM valószínűleg nem járt rosszul az üzlettel… Valószínűleg Wengerék sem: az Arsenal támadóalakzatát Európa egyik legjobb fiatal középpályása erősítheti.

„Nagyon örülünk, hogy összejött Samir Nasri szerződtetése. Fiatal, villámgyors, technikailag egészen kiemelkedő játékos, hatalmas potenciál van benne. Az elmúlt két szezonban figyeltük, és mind a Marseille-ben, mind a válogatottban megmutatta: rendkívüli tehetség. Mindenképpen nagy erősítést jelent nekünk” – méltatta az „ágyúsok” új játékosát Arséne Wenger az első sajtótájékoztatón.

„Számomra is nagy öröm, hogy az Arsenal játékosa lehetek, rengeteget jelent számomra, hogy egy ilyen patinás klubhoz szerződhettem. Fontos lépés ez a karrieremben, hiszen a londoniak a közvetlen európai elitbe tartoznak. Remélem, minden jól megy majd. Igyekszem a legjobbamat nyújtani a szurkolóknak, megtiszteltetés, hogy az Arsenal mezét viselhetem” – futotta le az ilyenkor szokásos tiszteletköröket Nasri.

Az U17-es francia válogatottal Európa-bajnoki címet nyert, 2006-07-ben a legjobb fiatal francia játékosnak választott Nasri négy évre írt alá az Arsenalnál. A középpályás július 21-én csatlakozik Wenger csapatához az ausztriai edzőtáborban, és könnyen lehet, hogy első éles bevetése Magyarországon lesz: az „ágyúsok” ugyanis július 22-én a Haladás otthonában játszanak előkészületi mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik