Kisebb sérülése ellenére Lampard és Rooney is játszhat a franciák ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.24. 14:55
Kisebb sérülése ellenére mind Wayne Rooney, mind Frank Lampard együtt edzett az angol válogatott többi tagjával hétfő délelőtt. A „háromoroszlánosok” a szerdai, Franciaország elleni barátságos mérkőzésre készülnek. Fabio Capello, angolok szövetségi kapitánya először hívta be a keretbe David Beckhamet.
David Beckham elszántan készül válogatottbeli visszatérésére
Fotó: Reuters
David Beckham elszántan készül válogatottbeli visszatérésére
David Beckham elszántan készül válogatottbeli visszatérésére
Fotó: Reuters
David Beckham elszántan készül válogatottbeli visszatérésére

Frank Lampard a Chelsea–Arsenal bajnoki rangadón szenvedett kisebb csípősérülést, míg Wayne Rooneynak a térdével adódott problémája Manchester United–Liverpool találkozón. Ezen panaszok ellenére egyik klasszis sem hagyta ki a válogatott hétfői gyakorlását.

Ezek a jó hírek már ráfértek Fabio Capellóra, hisz az elmúlt napokban igencsak meggyűlt a baja a sérülésekkel. Leginkább kapusai pechszériája okozott problémát az olasz mesternek.

Előbb Scott Carson, majd Chris Kirkland dőlt ki a portások közül. Helyettük David Robinson és Robert Green csatlakozott a kerethez.

A Capello-éra alatt most először kapott bizonyítási lehetőséget David Beckham, aki ha pályára lép, századszor viselheti az angol nemzeti tizenegy mezét.

Capello a következőket nyilatkozta a reaktivált játékosról: „Eddig azért nem hívtam be Davidet, mert a meccshiány miatt nem volt megfelelő az erőnléte. Most már teljesen fitt, így ez a probléma megoldódott.”

„Don Fabio” arra is kitért, hogy hátrányt szenved-e Beckham amiatt, hogy az Egyesült Államokban játszik: „Egy jó játékos mindig jó játékos, akár az Egyesült Államokban, akár Angliában, vagy akár Spanyolországban játszik.”

„Nem azért hívtam be őt, hogy szívességet tegyek neki. Akkor hívok be egy játékost, ha úgy gondolom, hasznos tagja tud lenni a csapatnak” – tette hozzá ugyanő.

John Terry, a Chelsea védője ugyancsak a Los Angeles Galaxy középpályását méltatta. Elmondása szerint ő lenne a legjobb választás a csapatkapitányi posztra: „David kivételeset nyújtott az angol együttesben, ezért ha a meccsen kezdő lesz vagy becserélik, teljesen megérdemli a karszalagot”.

AZ ANGOL KERET

Kapusok: David James (Portsmouth), Paul Robinson (Tottenham Hotspur), Robert Green (West Ham)
Védők: Wayne Bridge (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Ashley Cole (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Joleon Lescott (Everton), John Terry (Chelsea), Jonathan Woodgate (Tottenham Hotspur)
Középpályások: Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (AstonVilla), Owen Hargreaves (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), David Bentley (Blackburn Rovers), Frank Lampard (Chelsea), David Beckham (LA Galaxy), Stewart Downing (Middlesbrough)
Csatárok: Michael Owen (Newcastle United), Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Liverpool), Theo Walcott (Arsenal)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik