Kevin Keegannek a Manchester United ellen kellene bizonyítania

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.02.22. 21:17
Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában újabb nehéz feladat vár a Newcastle Unitedra, mivel a címvédő Manchester United látogat a St. James's Parkba. A listavezető Arsenal a várakozások szerint könnyebb kirándulás elé néz: a Birmingham City otthonából kísérlik meg elhozni a három pontot a londoniak. A Liverpool a Middlesbrough-t fogadja, a Chelsea vasárnap délután a Ligakupa döntőjében érdekelt.
A Manchester alig több, mint egy hónapja már kivégezte a Newcastle-t
A Manchester alig több, mint egy hónapja már kivégezte a Newcastle-t
A Manchester alig több, mint egy hónapja már kivégezte a Newcastle-t
A Manchester alig több, mint egy hónapja már kivégezte a Newcastle-t

Kevin Keegan öt héttel ezelőtt vette át a Szarkák vezetését, ám azóta még egyszer sem tudott nyerni az együttes.

A Newcastle mindössze hat pontra van a kiesőzónától, így égető szüksége lenne a pontokra, míg a manchesteriek célja továbbra sem lehet más, mint a bajnoki cím, ehhez pedig kötelező nyerniük.

A newcastle-iek talán a szezon egyik legnehezebb feladata elé néz, hiszen a két csapat őszi találkozóján 6-0-ás MU-siker született.

"A jelenlegi helyzetben egész egyszerűen nem hibázhatunk. Azt hiszem, ha tartósan képesek vagyunk a legjobbunkat nyújtani az előbb vagy utóbb a mi malmunkra hajtja majd a vizet.

"Most az Arsenal van helyzeti előnyben, de biztos vagyok benne, hogy ők is fognak jónéhány pontot hullajtani, hiszen kőkemény mérkőzések várnak rájuk a következő hetekben."

“A házigazdáink közül Newcastle mindig is az egyik kedvencem volt a Premiershipben. A szurkolók lelkesesése fantasztikus, igazi futballünnep várható majd szombaton" – nyilatkozott a skót tréner Sir Alex Ferguson.

A listavezető Arsenal ezúttal a Birmingham City otthonába látogat: az Ágyúsok legutóbbi nyolc bajnokijukból hetet megnyertek és még akkor is ők a találkozó esélyesei, ha a múlt héten 4-0-ra kaptak ki a Manchester United otthonában FA Kupa-mérkőzésen, szerdán pedig csak gólnélküli döntetlent játszottak az AC Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A forduló nem lesz teljes, miután vasárnap rendezik a Chelsea-Tottenham Hotpsur Ligakupa döntőt a Wembley Stadionban (16 óra). Érdekesség, hogy mindkét vezetőedző, Avram Grant (Chelsea) és Juande Ramos (Tottenham) a szezon közben vette át a csapat irányítását, így első trófeájukat nyerhetik.

A statisztika Chelsea-sikert jósol, mivel a Kékek 1990 óta 42 mérkőzésen mindössze kétszer szenvedtek vereséget londoni riválisuktól.

PREMIER LEAGUE, 27. FORDULÓ

SZOMBATI JÁTÉKNAP
Birmingham City–Arsenal 13:45
Fulham–West Ham United 16:00
Liverpool–Middlesbrough 16:00
Portsmouth–Sunderland 16:00
Wigan Athletic–Derby County 16:00
Newcastle United–Manchester United 18:15
VASÁRNAPI JÁTÉKNAP
Reading–Aston Villa 13:30
Blackburn Rovers–Bolton Wanderers 16:00
HÉTFŐI JÁTÉKNAP
Manchester City–Everton 21:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik