Shearer: a Newcastle-nek nincs szüksége két domináns személyiségre

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 14:31
Alan Shearer, a Newcastle United korábbi klasszis csatára visszautasította a csapat új edzőjének, Kevin Keegannak ajánlatát, azt, hogy a szakember mögött másodedző legyen. A „szarkák” korábbi válogatott támadója szerint volt csapatának nem két domináns személyiségre van szüksége, hanem egyetlen emberre.
Alan Shearer korábban a Newcastle szurkolóinak kedvence volt
Alan Shearer korábban a Newcastle szurkolóinak kedvence volt
Alan Shearer korábban a Newcastle szurkolóinak kedvence volt
Alan Shearer korábban a Newcastle szurkolóinak kedvence volt

„Keegan azt mondta nekem, hogy legyek a csapat másodedzője, vagy akármilyen más szerepet vállaljak a klubnál, azonban az időzítés nem megfelelő – nyilatkozta a The Sun című angol bulvárlapnak. – Eddig nem utasítottam vissza senkit, de most úgy gondolom, az utolsó dolog amire a klubnak szüksége van az még egy domináns személyiség, egy újabb név.”

Keegan anno 1996-ban tizenöt millió fontért igazolta a Newcaste csapatához Shearert, aki hamar a helyi szurkolók kedvencévé vált, és ő tartja a klubcsúcsot is a lőtt gólok tekintetében. A korábbi válogatott támadó 206-szor volt eredményes a „szarkák” mezében, amelyből 148-at a bajnokságban szerzett.

„A csapatnak most egyetlen személyiségre van szüksége, aki előreviszi az együttest, és ez Kevin Keegan – tette hozzá a harminchét éves korábbi játékos. – Szükség van egy új útra, és ha az övé az, akkor mindent meg tud változtatni Newcastle-ben.”

A „szarkák” jelenleg csupán a tizenkettedik helyen állnak a bajnokságban, köszönhetően annak, hogy az elmúlt hét bajnoki meccsen nem tudtak nyerni.

Keegan három mérkőzésen ült a kispadon, és ezalatt egy döntetlen mellett kétszer kapott ki új csapata, ráadásul, amióta ő az edző, azóta egyszer sem talált az ellenfelek hálójába a Newcastle.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik