Ferguson nem hiszi, hogy Capello Beckham jubilálásának útjába áll

Vágólapra másolva!
2008.01.25. 10:34
Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője úgy gondolja, hogy Fabio Capello, az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya nem gátolja meg David Beckhamet abban, hogy a klasszis középpályás elérje a századik válogatottságát is. A kiválóság akár csapatkapitányként is jubilálhat.
David Beckham századszor öltheti magára a címeres mezt
Action Images
David Beckham századszor öltheti magára a címeres mezt
David Beckham századszor öltheti magára a címeres mezt
Action Images
David Beckham századszor öltheti magára a címeres mezt

A Los Angeles Galaxy legnagyobb sztárja eddig kilencvenkilenc alkalommal hózhatta magára a címeres mezt, és reménye szerint a századszor ez február 6-án teheti meg ezt a Svájc elleni barátságos találkozón.

„Elvenni tőle ezt a lehetőséget nem lenne helyes – nyilatkozta Ferguson. – Úgy gondolom Fabio Capello egyetért velem ebben. Valójában semmi kétségem efelől.”

Beckham egyébként jelenleg az Angol bajnokságban második helyen álló Arsenal együttesével edz, azért, hogy addig is szinten tartsa magát, míg az MLS-ben holtszezon van.

A harminckét éves klasszis ezt az alkalmat ráadásul csapatkapitányként ünnepelhetné, hiszen ezt a pozíciót betöltő John Terry biztosan kihagyja a találkozót sérülés miatt.

„Ez egy hatalmas öröm lehetne mind a családjának, mind neki, ha ú viselné a karszalagot” – mondta a Chelsea középső védője.

Ezzel szemben Ferguson korábban amellett tette le a voksát, hogy a keze alatt szereplő manchesteri Rio Ferdinand legyen a csapatkapitány.

„Rio már viselte a karszalagot néhány alkalommal a Unitedben ebben a szezonban – mondta a skót szakember. – A tapasztalata fontos ebben a szerepkörben, hiszen több mint ötven alkalommal szerepelt már a válogatottban.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik