Ecclestone és Briatore jelenléte inspirálta Buzsáky klubváltását

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 18:53
Buzsáky Ákos elsősorban a Formula-1 világából imsert két új tulajdonos, Bernie Ecclestone és Flavio Briatore kedvéért igazolt a Queens Park Rangershez, örül, hogy ambíciózus tervek végrehajtásában segíthet. A magyar válogatottnál is fontos szerepet betöltő középpályás szerint a két vezető a Premier League-be akarja vezeti a gárdát, amely jelenleg a második osztály 21. helyén szerénykedik.
Buzsáky Ákos keddi gólöröme
Buzsáky Ákos keddi gólöröme
Buzsáky Ákos keddi gólöröme
Buzsáky Ákos keddi gólöröme

Buzsáky Ákos október 30-án került a Plymouth-tól a QPR-hoz, ahol a 10-es számú mezt kapta.

„Tudtam, hogy frissen kinevezett edzővel dolgozhatom majd együtt, ez is fontos oka volt a döntésemnek” – kezdte nyilatkozatát a magyar futballista.

Buzsáky eddig két bajnokin erősítette új együttesét, kedden meg is szerezte első gólját a Coventry ellen. A QPR hazai pályán 1-0-s vezetést követően 2-1-es vereséget szenvedett.

„Az európai futball kedvez a stílusomnak, nagyon várom már, hogy hosszú távon is együtt dolgozzam egy olasz edzővel. Jó dolog, amikor az új tréner, vagyis Gigi, számít az emberre. Olaszországban jó eredményeket ért el, mindenki ismeri őt a futballvilágban” – dicsérte Luigi De Caniót a magyar válogatott játékos.

Buzsáky azt is elárulta a teamtalk.com-on, hogy már találkozott az F-1 egyik legismertebb alakjának számító új tulajdonossal, Flavio Briatoréval.

„Rendkívül lelkes, mindenképpen a Premiershipbe akarja látni a QPR-t. Gigi, Flavio és Bernie Ecclestone is a győztesek közé tartozik” – szögezte le Buzsáky.

A hétszeres válogatott középpályás nagy kedvenc volt a Plymouthnál, amely 2005-ben szerződtette az FC Portótól, ő azonban nem akarta aláírni a vezetők által a múlt héten elé tett szerződést.

A 65 másodosztályú bajnoki mérkőzésen eddig nyolc gólt szerző, 25 éves MTK-nevelés ügynöke, Filipovics Vladan segítségével gyorsan talált magának új csapatot: a Queens Park Rangerst.

Az 1882-ben alapított patinás, de hatalmas adósságokkal küzdő klubot augusztusban vásárolta meg a Formula–1-ből jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore.

Ecclestone bejelentette: az új tulajdonosi kör négy éven belül élvonalbeli együttest akar látni a Loftus Roadon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik