Az angol szövetség vizsgálódik Sir Alex Ferguson kritikája miatt

Vágólapra másolva!
2007.11.05. 19:31
Az Angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi vizsgálatot indíthat Sir Alex Ferguson ellen, aki élesen kritizálta Howard Webb játékvezetőt az Arsenal-Manchester United bajnoki rangadót követően. A skót tréner szerint a bírót befolyásolta a közönség hangulata és nagyot hibázott a londoniak második egyenlítő gólja előtt.
Cristiano Ronaldo és Tomas Rosicky duettje
Reuters
Cristiano Ronaldo és Tomas Rosicky duettje
Cristiano Ronaldo és Tomas Rosicky duettje
Reuters
Cristiano Ronaldo és Tomas Rosicky duettje

A BBC nem közölt részleteket a vizsgálaódással kapcsolatban.

„Lehet, hogy a csalódottság beszélt belőle. A találkozó 93. percében jártak, azt gondolhatta, hogy csapata már megnyerte a mérkőzést. A dolgok mégis ellene fordultak” – mondta a korábbi kiváló játékvezető, Dermot Gallagher.

A legutóbbi szezonban még tevékenykedő korábbi bíró szerint Webb rendkívül tehetséges, egyike lehet a világ legjobbjainak. Gallagher úgy véli, hogy „utódja” némi szerencsével a világbajnokságra is kijuthat.

Sir Alex Ferguson dühös volt a rangadó lefújása után, állítása szerint William Gallas gólját megelőzően az Arsenal egyik játékosa szabálytalankodott a manchesteri Louis Sahával szemben, a szabadrúgás azonban elmaradt.

„Webb kiváló játékvezető lehet, de ez egy túl nagy mérkőzés volt számára, időnként az Arsenalnak kedvezett” – szögezte le a skót tréner.

Az MU szakmai főnöke hozzátette: az Emirates-stadionban rendkívül heves volt a közönség.

„Nagyon nehéz feladata volt a játékvezetőnek. A közönség ellenséges volt, a kispadunkban borzasztó sértegetéseknek voltunk kitéve, az emberek két-három lépésről üvöltöztek. Sajnos nem volt megfelelő a mérkőzés biztosítása. Szégyenteljes sértéseket kellett elviselnünk. Veszélyben éreztük magunkat” – fakadt ki Ferguson.

Az MU kétszer is vezetett az Arsenal otthonában. William Gallas öngólját Cesc Fabregas egyenlítette ki, míg Cristiano Ronaldo góljára Gallas válaszolt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik