Man. City: a bírók főnöke szerint Kovacicot ki kellett volna állítani

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 12:24
null
Mateo Kovacic szerencsés volt az Arsenal elleni bajnokin, hogy megúszta piros lap nélkül (Fotó: AFP)
Nagyon szerencsés Mateo Kovacic, a Manchester City horvát játékosa, hogy nem kapott piros lapot az Arsenal ellen vasárnap 1–0-ra elvesztett bajnoki rangadón – állítja Howard Webb, az angol játékvezetői testület vezetője, gyakorlatilag rámutatva kollégája, Michael Oliver tévedésére.

Kovacic kétszer szabálytalankodott Martin Ödegaarddal szemben, az első esetben sárga lapot kapott Michael Olivertől.

„Az első becsúszása elég gyenge kísérlet volt, ha a játékvezető piros lapot mutat fel, a VAR-szobában aligha tudták volna megvétózni a döntést. Ám nem is olyan egyértelmű az eset, hogy a sárga lapot pirosra módosítsák” – mondta Webb, rámutatva, hogy tipikus határeset volt, amikor a videofelvételek alapján csak jóváhagyni lehet a pályán hozott ítéletet.

Kovacic később újra becsúszott Ödegaardnak, hasonló szabálytalanságot követett el, de Oliver abban az esetben a sárga lapot sem vette elő.

„A második sárga lapot nem vizsgálhatja a VAR, csak az azonnali piros lap esetén van lehetőség az esetről készült felvételek ellenőrzésére. Kovacic nagyon szerencsés volt, hogy ezek után a pályán maradhatott – mondta Webb. – Michael Oliver az egyik legjobb játékvezetőnk, sőt a világ egyik legjobb játékvezetője. Biztos vagyok benne, hogy ő maga is meg fogja nézni az esetet.”

Webb szerint Oliver valószínűleg nem akart belenyúlni a meccsbe egy túlságosan szigorú ítélettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik