Beckham: McClaren biztosított arról, lesz jövőm a válogatottnál

Vágólapra másolva!
2007.06.15. 14:02
A Real Madridtól a vasárnapi utolsó bajnokin búcsúzó David Beckham kijelentette: Steve McClaren szövetségi kapitány arról biztosította, a jövőben is számít játékára az angol labdarúgó-válogatottban. A korábbi csapatkapitány nyilatkozatát a BBC internetes oldala közölte.
David Beckham három gólpasszal tért vissza a válogatottba
Reuters
David Beckham három gólpasszal tért vissza a válogatottba
David Beckham három gólpasszal tért vissza a válogatottba
Reuters
David Beckham három gólpasszal tért vissza a válogatottba

„Ha egészségem engedi és olyan teljesítményt nyújtok, mint az elmúlt hat hónapban, addig nem lesz probléma. Ne legyenek kétségeik, erről már beszéltem a kapitánnyal” – jelentette ki a 32 éves középpályás.

David Beckham eddig 96 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben, 17 gólt szerzett.

A Los Angeles Galaxy leendő futballistája nemrég többhónapos szünet után szerepelt ismét a válogatottban, a brazilok és az észtek ellen is bizonyította, továbbra is a szigetország legjobbjai közé tartozik. A két összecsapáson összesen három gólpasszt adott társainak, a mezőnyben is kiváló teljesítményt nyújtott.

„Sokan azt hiszik, félig már vissza is vonulok, de én nem így látom. Erőnlétem ugyanilyen lesz, de lehet, még jobb is. Nem hiszem, hogy aggódnom kellene a jövőm miatt. Vannak, akik szerint még két-három évig csúcsszinten futballozhatom, én is közéjük tartozom” – mondta a népszerű középpályás.

David Beckham 1996. szeptember 1-jén a Moldova elleni világbajnoki selejtezőn szerepelt először az A-válogatottban, amelynek tagjaként három vb-n játszott. Az 1998-as franciaországi világbajnokságon talált először a kapuba a nemzeti tizenegyben, a Kolumbia elleni szabadrúgásgól azonban később szinte elfelejtődött, miután kiállították a nyolcaddöntőben. Angliában mindenki őt hibáztatta az argentinok elleni búcsú miatt, de a Manchester United 1998-99-es triplázása után már nemzeti hősként ünnepelték.

A rutinos futballista a 2002-es vb-n 11-esből döntötte el az Argentína elleni csoportmérkőzést, amellyel „rehabilitálta” magát a négy évvel korábbi eseményekért. A tavalyi németországi világbajnokságot követően azonban a közvélemény egy része ismét ellene fordult, ennek szinte egyenes következménye lett, hogy Steve McClaren hónapokon át mellőzte. Az utóbbi időben azonban olyan teljesítményt nyújtott a Real Madridban, hogy a szakvezető ismét meghívta az angol szurkolók egyik legnagyobb kedvencét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik