Melegszik a pite Londonban, Thierry Henry az AC Milanba tart?

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 17:39
A goal.com internetes szaklap értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy Thierry Henry ismét Olaszországban próbál szerencsét, feltéve ha megegyezik az élénken érdeklődő Bajnokok Ligája-győztes AC Milannal. Az Arsenal francia válogatott támadója a londoni esztendőket megelőzően rövid ideig a Juventus alkalmazásában állt, a jelek szerint cseppet sem kizárt, hogy hamarosan Milánóba költözik.

„Nagyszerű dolognak tartom, hogy a milánóiak elismerik a teljesítményem, bevallom, jólesik. De most is csak azt tudom mondani, mint amit korábban már annyiszor, az Arsenal játékosa vagyok” – mondta a csatár, majd hozzátette: ”a közelmúltban több váratlan dolog is történt a klub háza táján, David Dein alelnök lemondott, a jövő évi együttes összeállítása is bizonytalan. Nem tagadom, elismerés számomra a Milan érdeklődése, de nincs további hozzáfűznivalóm”.

Thierry Henry még 1997-ben, alig húsz esztendősen a Monaco játékosaként robbant be a francia futballválogatottba, 1998 nyarára pedig a nemzeti együttes meghatározó tagjává vált, tevékeny részese volt annak, hogy a hazai rendezésű világbajnokságot megnyerte a gall gárda.

A vb-diadal után azonban – utólag kijelenthető – a párizsi születésű csatár rosszul döntött amikor a Juventushoz szerződött. A legnagyobb jóindulattal sem futballozott eget rengető formában, emellett pedig a beilleszkedéssel is gondjai voltak. Ennek eredményeképpen december elején vette a kalapját, és visszatért nevelőegyesületéhez a Monacóhoz.

Azonban a következő nyáron újra útnak indult, ezúttal pedig már megtalálta a számítását. Az Arsenalnál az idei volt a nyolcadik esztendeje, az „ágyúsoknál” fogalommá vált a neve. A teljesítményére sosem volt panasz, de rendre hangot adott nemtetszésének, miszerint nem elég erős a játékos keret, így pedig a vezetőség hiába vár a nagy sikerekre.

Henry sorsa hamarosan eldől, lehetséges, hogy az Arsenal maradásra bírja, de könnyen elképzelhető, hogy klubot vált. Az AC Milan tűnik a legkomolyabb kérőnek, bár a Liverpool és az FC Barcelona is szívesen látná.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik