A Premier League szerint Carlos Tevez érvényes játékjoggal rendelkezik

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 12:08
A Premier League irányító testülete ismét leszögezte: Carlos Tevez érvényes játékjog birtokában szerepelt a West Ham United tagjaként az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának 2006-2007-es szezonjában. Öt klub másként vélekedik, de a PL irányító testülete szerint ok nélkül. Dan Johnson, a legfelsőbb osztály küzdelmeit felügyelő liga szóvivője szerint a londoni klub sohasem küldött pályára olyan játékost, aki nem rendelkezett érvényes engedéllyel.
Carlos Tevez vasárnap a bennmaradást ünnepelte az Old Traffordon
Reuters
Carlos Tevez vasárnap a bennmaradást ünnepelte az Old Traffordon
Carlos Tevez vasárnap a bennmaradást ünnepelte az Old Traffordon
Reuters
Carlos Tevez vasárnap a bennmaradást ünnepelte az Old Traffordon

„A szerződéskötés pillanatától kezdve a West Ham United tulajdonában volt a játékengedély. Ez nem is kétséges. A West Ham United sohasem titkolta azt a tényt, hogy Tevez és Javier Mascherano tulajdonosa az MSI. Ez viszont nem szabályellenes” – szögezte le Johnson.

A WHU a két argentin klasszis játékjogát a befektetési tanácsadó cégtől vásárolta meg, amit tiltanak a Premier League szabályai. A csapatok csak egymással egyezhetnek meg, harmadik fél nélkül. A West Ham United a szabálysértést elismerte, a szövetség 5,5 millió fontra büntette a vétkes egyesületet.

„A két átigazolás esetében csak okoz problémát, hogy a szerződés egyik záradéka megengedi, hogy Kia Joorabchian (az MSI vezetője) eladhatja más csapatnak a két labdarúgót. Ezt viszont a korábbi vizsgálat kezdetén a West Ham töröltette. Ezután pedig a klub írásos bizonyítékot szolgáltatott a Premier League-nek az új megállapodásról” – jelentette ki a liga szóvivője.

A BBC úgy tudja, hogy a West Ham United április 27-én értesítette az illetékes testületet a záradék megszüntetéséről.
Az angol labdarúgó Premier League-ből kiesett Sheffield United több klubbal közösen sportbíróságnál kéri, hogy az átigazolási szabályokat Carlos Tevez és Javier Mascherano esetében megszegő West Ham Unitedet büntetőpontokkal sújtsák és így – közvetetten - zárják ki az élvonalból. A klub kezdeményezéséhez csatlakozott a Wigan Athletic, a Middlesbrough, a Fulham és a Charlton Athletic.

Tévez döntő szerepet vállalt az élvonalbeli tagság megőrzésében, a legutóbbi tíz bajnokin nyolcszor volt eredményes. A WHU az utolsó kilenc fordulóban hétszer nyert. Vasárnap a londoniak az argentin klasszis találatával szereztek három pontot a bajnok Manchester United vendégeként.


Rendkívül izgalmas hajrá után a már korábban kiesett Watford mellett a Charlton Athletic és a Sheffield United búcsúzott az élvonaltól. Utóbbi csak egyel rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a Wigan mögé, a két együttes vasárnapi meccsét utóbbi csapat 2-1-re nyerte idegenben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik